38 de rebeli houthi si prizonieri au fost ucisi in urma unui dublu raid aerian asupra unui centru de detentie din Yemen

Ultima actualizare: 02-11-2016 00:49
Yemen

Treizeci si opt de rebeli houthi si prizonieri au fost ucisi intr-un dublu raid lansat sambata seara de coalitia araba

Atacul a fost indreptat impotriva cladirilor serviciilor de securitate ce includeau si un centru de detentie, in vestul Yemenului, potrivit unui nou bilant furnizat duminica de un responsabil local, informeaza AFP.

Trupurile neinsufletite a 38 de victime au fost transportate in spitalele din orasul Hodeidah, a precizat pentru AFP acest responsabil din cadrul serviciilor de sanatate, adaugand ca numarul ranitilor se ridica la mai multe zeci.

Acest responsabil nu a precizat numarul de detinuti - adversari ai rebelilor siiti houthi - care au murit in aceste raiduri.

Un prim bilant emis sambata seara de surse medicale si militare atesta cel putin 30 de morti.

Tot sambata seara, cel putin 17 civili au fost ucisi in sud-vestul Yemenului, in timpul unor raiduri aeriene ale coalitiei arabe, potrivit rebelilor.

Coalitia araba nu a comentat aceste informatii, insa un responsabil local loial guvernului yemenit a confirmat atacurile, adaugand ca acestea au lovit din greseala trei case, ucigandu-i pe toti cei care se aflau acolo.

Rebelii houthi au cucerit Sanaa in urma cu doi ani, iar ulterior si alte regiuni ale tarii. Impotriva lor lupta o coalitie araba, aliata a guvernului yemenit recunoscut de comunitatea internationala.

Conflictul din Yemen s-a soldat pana in prezent cu aproape 7.000 de morti, aproape jumatate dintre ei fiind civili, potrivit ONU

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO