300.000 de euro costă renovarea celebrei Fontana di Trevi din Roma. Ultima restaurare majoră a avut loc în urmă cu un deceniu
Lucrările de la celebra Fontana di Trevi din Roma ar urma să fie gata luna viitoare. Sunt curățate depunerile de calcar și rugină, iar intervențiile costă mai bine 300.000 de euro.
Între timp, turiștii pot admira fântâna de pe o pasarelă. Momentan gratis, dar se ia în calcul introducerea unei taxe.
Ultima restaurare majoră a avut loc în urmă cu un deceniu.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Chiar înconjurată de schele și de muncitori, Fontana di Trevi continuă să atragă vizitatori. Este una dintre capodoperele Romei, în care milioane de turiști aruncă monede anual, în speranța că vor reveni în Cetatea Eternă. Acum, are nevoie de reparații pentru a-și păstra strălucirea.
Barbie Latza Nadeau, corespondent CNN: "În locul în care ar trebui să fie apă, se află o pasarelă metalică, ce le va oferi turiștilor ocazia de a admira de aproape această capodoperă din secolul al XVIII-lea."
Annamaria Cerioni, directorul lucrărilor de întreținere pentru Fântâna Trevi: ”Pasarela poate susține aproximativ 130 de persoane în același timp. Are o suprafață de 90 de metri pătrați și le va permite oamenilor să admire opera de aproape și într-un mod mai liniștit."
Roberto Gualtieri, Primarul Romei: "Îmbunătățind experiența vizitatorilor, oferim o experiență unică de a admira fântâna și de a evita supraaglomerarea.”
În ciuda șantierului, sute de turiști se bucură și în aceste zile de monument. Printre căști de protecție și veste reflectorizante sunt destule ocazii pentru un selfie.
Arlene Speling, turistă din Florida: "Era unul dintre obiectivele pe care abia așteptam să le văd. Sunt oarecum dezamăgită, dar încă pot să-i admir frumusețea. Da, aș plăti un bilet de intrare."
Și acum se poate arunca o monedă pentru noroc, dar numai în acest bazin, amplasat în fața celebrei atracții. Cei care aruncă bănuțul în fântâna în curs de renovare riscă o amendă de 50 de euro.
Roma atrage aproape 35 de milioane de turiști anual. Iar 4 milioane dintre ei vizitează această capodoperă. Pe viitor, numărul lor ar putea fi limitat.
Parisi Presicce, inspector pentru Cultură, Primăria Romei: "După aceste reparații, finalizate înainte să înceapă Anul Sfânt al Jubileului, în decembrie acest an, am planificat o ajustare a fluxului (de turiști), limitând numărul de persoane."
2025 va marca un an Jubiliar în biserica catolică, eveniment ce are loc o dată la un sfert de secol, și care ar urma să aducă aproximativ 32 de milioane de pelerini la Roma.