200 de câini de la Cernobîl, trimişi în SUA. Ce au descoperit savanţii despre ei
Oficialii ucraineni au anunţat că vor trimite 200 de câini vagabonzi care trăiau în ruinele centraleiu de la Cernobîl, în speranţa că vor fi adoptaţi în Statele Unite.
Potrivit Meduza.io, animalele trebuie să treacă printr-o perioadă de carantină de o lună şi jumătate, fiind monitorizate pentru orice afecţiune produsă de radiaţii într-un adăpost special din zonă. Cercetătorii angajaţi de ONG-ul american “Clean Futures Fund”, care studiază câinii de la Cernobîl de ani de zile, spun că aceştia trăiesc mult mai puţin decât alţi câini.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Majoritatea animelelor din zona fostei centrale nucleare sunt pui, puţini câini ajungând la 6 ani. De asemenea, cercetătorii suspectează că unii câini s-ar fi împerecheat cu lupii din zonă.
Cei care lucrează în apropierea centralei sunt sfătuiţi să nu interacţioneze cu animalele, pentru că acestea ar putea suferi de turbare. Un alt risc este acela ca animalele să aibă particule radioactive pe blană
Peste 300 de câini fără adăpost trăiesc în regiunea afectată de dezastrul de la Cernobîl. Atunci când familiile și-au părăsit locuințele, și-au lăsat în urmă animalele de companie. Ulterior au fost trimiși militari care să îi ucidă, însă unii câini au supraviețuit și au populat zona. Acum, guvernul ucrainean şi ONG-urile încearcă să dea câinii spre adopţie în ţările occidentale.
Sursa: Pro TV
Etichete: Ucraina, caine, adoptie, cernobil, radiatii, turbare,
Dată publicare:
03-06-2018 09:43