Sultanul din Brunei si legea Sharia, in atentia presei internationale. Motivul pentru care vedetele au luat atitudine

13-05-2014 12:57


Sultanul din Brunei, Hassanal Bolkiah

Controversatul Sultan din Brunei a intrat din nou in atentia presei, saptamana trecuta. De data aceasta, mai multe vedete de talie internationala s-au aratat indignate de legea Sharia, pe care vrea sa o implementeze in tara sa.

Jay Leno, Ellen DeGeneres, Sharon Osbourne, Richard Branson si Clive Davis si-au unit fortele saptamana trecuta pentru o cauza mai putin obisnuita.

Cei cinci, alaturi de alte persoane, au vrut sa boicoteze hotelul Beverly Hills, pentru ca proprietarul sau, Sultanul din Brunei, a anuntat ca are de gand sa implementeze legea Sharia in tara pe care o conduce.

Legea Sharia incadreaza urmatoarele lucruri drept infractiuni si le pedepseste cu amenzi, inchisoare, amputarea membrelor, biciuire in public si moarte prin atacare cu pietre:

- Absenta de la rugaciunile de vineri;
- Sarcina in afara casatoriei;
- Portul de haine indecente si, pentru femei, refuzul de a purta valul;
- Angajarea unei dadace care sa nu fie de origine musulmana
- Folosirea cuvantului "Allah" de catre crestini si orice discutie despre destin din partea non-musulmanilor;
- Consumul de hrana si bauturi in public in timpul Ramadanului;
- Hotia, homosexualitatea si adulterul.

"Sunt unele voci care sustin ca legea lui Allah este cruda si nedreapta, dar Allah insusi spune ca legea e corecta", a spus Sultanul Hassanal Bolkiah, in varsta de 67 de ani, citat de New York Post.

Bruneiul este foarte bogat in petrol si este complet independent, nefiind nici tinta extremistilor islamici, asa ca aceste masuri ale Sultanului sunt greu de explicat. In schimb, acesta si fratele sau, Printul Jefri, sunt in egala masura decadenti si recunoscuti pentru hedonismul in care se complac.

Sultanul traieste intr-un palat cu 1.788 de camere, 257 de bai, cinci piscine, o moschee, o sala de dansuri de 5.000 de locuri si un garaj pentru 110 masini. La aniversarea a 50 de ani, sultanul si-a construit un stadion si l-a invitat pe Michael Jackson sa cante acolo de trei ori, reprezentatii pentru care a platit 17 milioane de dolari.

Fratele sau, pe de alta parte, Printul Jefri (59 de ani), traieste intr-un alt palat, si a detinut la un moment dat un iaht de 46 de metri, botezat Tits (tr.: sani), in timp ce pe cele doua barci ajutatoare le numea Nipple 1 si Nipple 2 (tr: nipple = sfarc). Ambii frati sunt renumiti pentru orgiile pe care le organizeaza si haremurile lor sunt compuse, in principal, din fete minore.

Ce mai numara averea familiei Sultanului din Brunei, potrivit New York Post:

- Lantul hotelier de lux Dorchester;
- Peste 17 avioane, printre care un Boeing 747 personalizat si un Airbus 340-200 (folosit adesea pentru transportul haremului);
- 9.000 de masini, inclusiv doua masini de stingerea incendiilor, marca Mercedes-Benz, facute la comanda;
- 150 de case in 12 tari;
- O gradina zoologica privata;
- O statuie in marime naturala, ce il infatiseaza pe Printul Jefri facand sex cu logodnica sa;
- O retea globala de angajati, care sa le faca rost de femei;
- 10 ceasuri de lux, care costa in total 8 milioane de dolari si infatiseaza un cuplu facand sex de fiecare data cand arata ora exacta;
- Sute de mii de costume Versace si Armani;
- Perii de wc placate cu aur;
- Canapea in forma unui Cadillac;
- Zeci de alei de bowling, mese de biliard, cuptoare pentru pizza si piane;
- 16.000 de tone de marmura, tinute in depozite.

"Cu banii pe care ii au, ar fi putut vindeca boli. Dar nu ii intereseaza mai deloc restul lumii", a comentat unul dintre consilierii lui Jefri, pentru Fortune.

Un alt consilier, citat de The New York Post, i-a descris pe cei doi ca fiind foarte ingusti la minte, fara sa fie capabili de prea multe ganduri.

Sursa: New York Post

VIDEO PROTVPLUS.RO