Nou bilant al incendiului din Pakistan: 148 de morti. Victimele adunau petrol deversat din cisterna cu tigarile aprinse VIDEO

25-06-2017 09:06


Un camion cisterna care transporta petrol a luat foc duminica, in centrul Pakistanului, si a ucis cel putin 148 de persoane. Alte 100 de persoane au fost ranite, potrivit unui oficial local, relateaza AFP.

UPDATE 13:00 Bilantul incendiului camionului cisterna cu petrol care s-a rastunat duminica in Pakistan, a ajuns la 148 de morti, iar zeci de raniti se afla in stare critica, a anuntat un reprezentant al serviciilor de interventie, relateaza The Associated Press.

Noul bilant a fost confirmat de un reprezentant al serviciilor de salvare din zona, doctorul Mohammad Baqar. Un bilant anterior anunta 123 de morti si cel putin 100 de raniti. Cel putin 50 de persoane au fost grav ranite.

Unele dintre persoanele cel mai grav ranite au fost evacuate cu elicoptere apartinand armatei la Multan, la aproximativ 100 de kilometri departare. Intre morti se afla barbati, femei si copii. Dezastrul a avut loc dupa ce sute de locuitori dintr-un sat s-au adunat la locul unde s-a rasturnat camionul pentru a lua combustibil care se scurgea din el.

O scanteie provenind de la numeroasele vehicule si motociclete adunate la fata locului ar fi aprins combustibilul. Multe cadavre au fost atat de arse incat urmeaza sa fie identificate cu ajutorul testelor ADN. Salvatorii ridicau de la locul dramei cadavrele arse si care nu mai puteau sa fie identificate, a anuntat doctorul Rizwan Naseer, directorului serviciilor de salvare din provincia Punjab. El a avetizat ca bilantul ar putea sa creasca.

Primul bilant al incendiului: 123 morti, 100 de raniti

"Cel putin 123 de persoane au fost ucise, iar peste 100 ranite intr-un incendiu care a izbucnit dupa ce un camion cisterna s-a rasturnat, iar victimele s-au precipitat sa ia petrolul care s-a varsat pe drum", a declarat pentru televiziunea publica un reprezentant al autoritatilor locale, Rana Mohammad Saleem Afzal.

Incidentul socant s-a inregistrat pe un drum national, langa Ahmedpur Sharqia, in provincia Bahawalpur.

Membri ai echipelor de salvatori spun ca cisterna cu petrol s-a rasturnat din cauza vitezei, iar oamenii care locuiesc in zona s-au dus sa recupereze combustibilul deversat. Cand in zona erau deja cateva sute de persoane, s-a produs o explozie puternica, urmata de un incendiu urias, relateaza Daily Pakistan.

Aceleasi surse au declarat ca mai multe persoane care adunau petrolul deversat aveau tigarile aprinse, aceasta fiind cauza probabila a dezastrului.

Salvatorii spun ca printre victime sunt femei si copii, iar numarul deceselor ar putea sa fie, de fapt, mult mai mare.

Multe din victime - morti si raniti - au ajuns la Spitalul Bahawalpur Victoria, iar legistii spun ca pentru identificarea decedatilor vor fi necesare teste ADN.

 

Sursa: News.ro, Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO