Momentul în care 100 de oameni au murit. Victimele urlau sfâșietor în apă


Ultimul update: Vineri 22 Martie 2019 19:56
Data publicarii: Vineri 22 Martie 2019 18:53
Categorie: Stiri externe

În Irak a fost decretat doliu naţional pentru 3 zile după ce cel puţin 100 de oameni, în special femei şi copii, au murit într-un naufragiu pe fluviul Tigru.

Victimele au pierit înecate, după ce feribotul pe care se aflau s-a scufundat în doar câteva zeci de secunde din cauza supraglomerarii.

Ziua care marchează Anul Nou Kurd, şi sosirea primăverii, începuse într-o atmosferă de veselie. Victimele s-au îmbarcat ca să traverseze fluviul şi să ajungă în parcuri amenajate pentru picnicuri.

De pe margine, martorii au asistat îngroziţi la agonia celor care urlau sfâşietor în apă. Doar 55 de persoane au fost salvate.

Prim-ministrul irakian Adel Abdel Mahdi, care a vizitat locul accidentului şi morga unde au fost transportate cadavrele, a decretat doliu naţional pentru trei zile. ONU a deplâns accidentul ca fiind "o tragedie teribilă".

Bilanţul victimelor a crescut constant de la oră la oră. Printre victime se află 61 de femei, a declarat prim-ministrul. Autorităţile irakiene au anunţat că 19 copii s-au înecat şi 55 de persoane au fost salvate.

Acest tragic eveniment a provocat agitaţie la Mosul, oraş din nordul Irakului deja afectat de trei ani de violenţe (2014- 2017) sub controlul grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Deşi războaiele repetate şi atacurile jihadiste au provocat sute de mii de victime în ultimii ani în Irak, astfel de accidente au fost rare. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

FULLSCREEN
Momentul în care 100 de oameni au murit. Victimele urlau sfâșietor în apă
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO