Imaginile care ne trag in jos cu 15 ani si ne fac de rusine in fata strainilor. "Sincer, nu credeam ca mai exista in Romania"

×
Codul embed a fost copiat

Punem punct campaniei ''Inspectorul Vacanta''. Iar concluzia ne lasa un gust amar. Degeaba avem locuri frumoase, daca ne batem joc de ele.

Timp de 5 saptamani, reporterii nostri au vizitat mai multe statiuni de la mare si de la munte si au gasit lucruri de neimaginat.

Conditiile proaste de cazare, mancarea stricata si mizeria au stricat vacantele multor romani. Vina trebuie impartita intre hotelierii care urmaresc numai profitul, primarii care uita pentru ce au fost alesi, dar si autoritatile centrale, care nu iau masuri.

“Ati surprins lucruri care ne trag in jos cu 15 ani si care nu fac cinste turismului romanesc”. Este reactia sincera a unuia dintre cei care le vand vacante romanilor.

Consultant turism: "Ati gasit locuri unde e foarte greu sa spui ca mergi in vacanta, locuri despre care, va spun sincer, noi nu credeam ca mai exista in Romania."

Citește și
Eforie Nord - inspectorul vacanta
Incercarile unei vacante in Eforie Nord. Hoteluri in paragina si drum cu "capcane" pana la plaja: "Parca e muntele Golgota"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Si asta este adevarul! Litoralul a fost taramul nimanui. Putina lume si-a imaginat ca, in plin sezon, poate exista atata bataie de joc la adresa turistului.

In Eforie Nord, Costinesti, Saturn si Olimp, "Inspectorul Vacanta" a dat peste conditii greu de imaginat. Unii hotelieri par sa se fi intrecut in a oferi lenjerii murdare, camere insalubre si gunoaie imprastiate peste tot.

Sesizarile noastre n-au ramas fara efect. ANPC i-a amendat, de exemplu, pe Raj Tunaru si pe fiul sau, pentru neregulile depistate in hotelurile Amfiteatru si Belvedere din Olimp.

Si romanii care si-au petrecut vacantele la munte au ramas cu un gust amar. La Poiana Brasov, de pilda, pericolele au venit de la apa de baut si de la mancarea expirata.

Iar in inima Bucegilor, la doi pasi de Sfinx si de Babe, vizitatorii au dat intai de gunoaie si apoi de priveliste. Nepasarea autoritatilor din Prahova si Dambovita depaseste orice limita.

Mizeria, indicatoarele montane ruginite, tevile si cablurile trase prin munte, chiar pe traseul turistic, arata cat pret pun edilii pe turism. Remarca edilului din Busteni, care a rezolvat intr-un stil original problema gunoaielor e deja antologica.

Primar: Nu ar trebui sa existe niste cosuri de gunoi acolo. Cosurile de gunoi genereaza gunoi.
Reporter: Mie nu imi convine, ca turist, sa vad mizeriile acolo.
Primar: Ba da, trebuie sa va convina.
Reporter: De ce?
Primar: Pentru ca turistii le-au facut.

O situatie similara se petrece si in Muntii Fagaras. Aici, edilii au pus cosuri de gunoi dar nu le golesc la timp. S-a ajuns in situatia impardonabila ca salvamontul sa stranga resturile de pe varf de munte. Ne-am facut pur si simplu de rusine in fata strainilor.

"Ce nu imi place e ca am urcat un pic mai sus sa fac niste poze si poti gasi o gramada de gunoaie lasate. Asta e un lucru trist. Din pacate , unii se gandesc ca oricum nu vor mai reveni aici. Si ma scuzati ca zic asta dar e plin de idioti in jur care nici macar nu apreciaza ce au", a spus un turist din Germania.

Nici anchetele din Bucuresti si imprejurimi nu au ramas fara ecou. Vestitul complex Astoria, din Snagov, a fost amendat de Garda de Mediu dupa ce "Inspectorul Vacanta" a depistat gropi de gunoi neautorizate, pline de deseuri arse, in mijlocul padurii.

"In urma materialului realizat de PRO TV au fost sesizate abandonari de deseuri. Sanctiunea pentru abandonarea de deseuri in locuri nepermise a fost de 40 de mii de lei”, a anuntat comisariatul general Garda Nationala de Mediu.

Intr-un cuvant,” Inspectorul Vacanta” a strabatut intreaga tara in lung si in lat si v-a aratat cum ne batem joc de locurile frumoase.

Consultant turism: "Faptul ca o echipa de talia PRO TV face un serviciu de asemenea anvergura turismului romanesc nu poate fi decat un lucru binevenit, pentru ca pana la urma mass media trebuie sa joace din acest rol de partener pentru publicul larg, cat si pentru operatorii din turism."

Campania noastra a luat sfarsit dar va reveni odata cu vacantele romanilor. Iar PROTV va urmari daca neregulile semnalate in aceste reportaje vor fi rezolvate de hotelieri, primar si autoritati.

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
In urma cu un secol era pe lista locurilor cu cel mai curat aer din Europa. Starea deplorabila in care au ajuns Baile Govora
In urma cu un secol era pe lista locurilor cu cel mai curat aer din Europa. Starea deplorabila in care au ajuns Baile Govora

"Inspectorul Vacanta" merge si la Baile Govora, oraselul care in secolul XIX era numit "doctorul Romaniei".

Incercarile unei vacante in Eforie Nord. Hoteluri in paragina si drum cu
Incercarile unei vacante in Eforie Nord. Hoteluri in paragina si drum cu "capcane" pana la plaja: "Parca e muntele Golgota"

Surprizele se tin lant pe litoral si la final de sezon. Turistii se plang in continuare de conditiile proaste din unele hoteluri de mizerie, dar si de felul in care arata statiunile de la Marea Neagra.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.