Incercarile unei vacante in Eforie Nord. Hoteluri in paragina si drum cu "capcane" pana la plaja: "Parca e muntele Golgota"

Ultima actualizare: 03-09-2016 07:23

Surprizele se tin lant pe litoral si la final de sezon. Turistii se plang in continuare de conditiile proaste din unele hoteluri de mizerie, dar si de felul in care arata statiunile de la Marea Neagra.

Multe dintre locurile frumoase candva sunt in paragina.

Vacanta in Eforie Nord poate sa fie o piatra de incercare. Plaja este, intr-adevar, lata si buna, dar ca sa ajungi la ea trebuie sa treci printr-o mare de gunoaie. Zona de promenada de pe faleza este complet distrusa, iar autoritatile au amanat inexplicabil lucrarile de reabilitare. Si cum un ghinion nu vine niciodata singur, unii turisti s-au plans si de conditiile din hoteluri.

Cateva fotografii, trimise de cativa clienti nemultumiti, arata in ce conditii sunt asteptati turistii care au ales sa-si petreaca vacanta la Hotel Jupiter, din Eforie Nord.

Mergem sa verificam si surprizele apar chiar din momentul cazarii. Desi pretul afisat este de 65 de lei pentru o persoana, receptionerul ne cere triplu, pe motiv ca vrem sa ocupam camera doar o singura noapte.

Discutie inregistrata cu CAMERA ASCUNSA

Receptioner: Va costa 180 de lei.
Reporter: 180?
Receptioner: Vi se aplica majorare de tarif pentru o noapte.
Reporter: Pai, de la 60 ... de ce se tripleaza?
Receptioner: E tarif de persoana...
Reporter: Pentru lenjerie e majorarea?
Receptioner: Pentru lenjerie, pentru ca pentru o noapte trebuie spalata
Reporter: Aaaa... si costa 120 de lei sa o spele?
Receptioner: Nu. 120 de lei este camera...

Neplacerile nu se opresc la cazare. In camera, dusul e o improvizatie. Nu exista cada, ci un sistem cum rar puteti vedea. Furtunul ruginit de la dus este legat de bateria de la chiuveta. Iar apa se scurge direct pe podea.

Unii hotelieri isi permit sa se joace astfel cu banii clientilor si pentru ca acestia se resemneaza si accepta, de multe ori, sunt cazati in conditii deplorabile.

Curatenie si confort la nivelul stelelor platite - asta ar trebui sa ceara turistii. Nimic mai mult. Pentru ca fiecare hotelier trebuie sa respecte conditiile pentru care a fost acreditat.

Anca Nedea, presedinte ANT: "Problema este ca foarte multe din aceste unitati , atunci cand se da autorizarea si nivelul de clasificare, respecta conditiile, o primesc in mod corect, dar in timp, lucrurile se degradeaza."

Odata cazat, se poate bucura oare turistul de concediul din Eforie Nord? Nu! Inca de la prima vedere, imaginea e deprimanta. E greu de crezut ca locul de promenada dintr-o statiune plina de vizitatori poate arata asa. Ca o zona intesata de capcane, unde turistii trebuie sa fie permanent atenti ca sa nu se raneasca.

"E urat, un dezastru, mizerie, nu imi place... Macar marea e frumoasa. E pacat de Dumnezeu, ca Romania e frumoasa", spune un turist italian.

"Ne cerem scuze pentru disconfortul cauzat de desfasurarea lucrarilor de reabilitare a falezei prin proiectul Promenada turistica Eforie Nord". Mesajul este afisat, strategic sau nu, chiar langa o groapa aflata in mijlocul trotuarului. Nimeni nu isi cere scuze insa de la turisti pentru ca aici nu exista nici macar un muncitor care sa lucreze.

O adevarata aventura este sa ajungeti si la plaja frumoasa si lata din statiune. Multe dintre zonele de acces sunt abrupte si pline de improvizatii.

"Parca e muntele Golgota. Ultimul pas ca sa mergi mai departe. Este putin cam dificitl, dar vremea e frumoasa", spune un turist strain.

Asadar, condittii nu, faleza nu, macar daca ar fi curat …

"Mizerie, uite ce e aici! Nu se poate asa ceva! O statiune sa fie asa mizerabila! Miroase urat, a toaleta! Este acolo un canal descoperit de 3 metri. Mirosul e insuportabil. NU mai stam, plecam, gata" - sunt indignati cativa turisti.

Pentru toate la un loc numai primarul poate veni cu lamuriri.

Desi l-am asteptat in fata singurei iesiri din birou, domnul primar nu a mai fost de gasit. A disparut pur si simplu. L-am cautat pe domnul primar pentru a ne raspunde la cateva intrebari simple si l-am asteptat mai bine de o ora si jumatate. Ni s-a spus ca se afla intr-o sedinta importanta si ca nu ne poate primi. La ora 4:00 nu a mai fost de gasit. Edilul a plecat. Totusi, masina dansului se afla in fata primariei.

Marcel Iftimie, sef Politia Loacala Eforie Nord: "Nu stiu ce sa va zic, nu a fost sedinta... Daca era sedinta, eu trebuia sa particip. Zona de promenada din Eforie Nord va fi reparata in scurt timp. E de doua luni de zile asa, datorita nesimtirii oamenilor, pe romaneste. Este vorba de trotuarul care a fost stricat de lucrari de reparatii, vom remedia imediat dupa inchiderea sezonului estival. De prin 10-15 septembrie."

Asadar, oamenii sunt de vina pentru ca Eforie Nord arata rau. Si nu functionarii care cred ca-si pot permite luxul sa nu faca nimic din pozitiile pe care le detin.

Desi avem o tara frumoasa, cu un potential imens, multe dintre statiunile noastre turistice sunt lasate sa moara chiar de catre cei care ar trebui sa le administreze mai bine. Cu o astfel de mentalitate nu vom putea schimba nimic in turismul romanesc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO