Președintele Asociației Colectiv: ”Este nevoie de o pedeapsă grea, să ne facă să tresărim”
Președintele Asociației Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a transmis miercuri un mesaj pe Facebook, la 4 ani de la producerea tragediei în urma căreia 64 de oameni au murit. Printre decedați s-a aflat și fiul său, Alexandru, care avea 22 de ani.
Eugen Iancu spune că ceea ce s-a întâmplat în Colectiv ar fi putut fi prevenit dacă autoritățile și-ar fi făcut datoria, în condițiile în care clubul se afla ”la parterul unei clădiri foarte solid construite în centrul Bucureștiului”.
De asemenea, președintele asociației Colectiv mai subliniază faptul că, pe lângă ”lăcomia patronilor” și ”lipsa de experiență a organizatorilor” concertului, mai există și responsabilitatea reprezentanților statului român, care ar trebui să își justifice salariiile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Colectiv arată că este nevoie de o pedeapsă grea, ceva care să ne facă sa tresărim speriați” - concluzionează Eugen Iancu.
Textul complet al președintelui Asociației Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu:
”În Colectiv au murit și au suferit răni grave, oameni. Au fost psd-iști, pnl-iști, usr-iști, ortodocși, catolici, musulmani, atei, români, țigani, turci, italieni, spanioli, olandezi, nemți pasionați de rock sau doar de muzică, tineri dornici să se distreze, iar alții aflați la muncă. Colectiv nu era o hrubă în nu știu ce subsol infect, era un spațiu aflat la parterul unei clădiri foarte solid construite în centrul Bucureștiului. Și atunci? Ce nu a funcționat?
Lăcomia patronilor, ok. Lipsa de experiență a organizatorilor, ok. Și??? Mai departe? Cine reglementează? Cine verifică? Cine intervine? Cine salvează? Cine îngrijește? Cine recuperează? Cine cercetează? Cine pedepsește?
Vedeți? Avem o parte civilă, a întreprinzătorului, a celui care plătește taxele și impozitele, și un aparat uriaș, de stat care ar trebui să își justifice salariiile. Colectiv arată că este nevoie de o pedeapsă grea, ceva care să ne facă să tresărim speriați.” - Eugen Iancu.
Sursa: Pro TV
Etichete: victime, colectiv, eugen iancu, asociatia colectiv,
Dată publicare:
30-10-2019 14:39