Cosmin Savu, despre tragedia din Colectiv: Totul se poate repeta, sunt aceleași personaje

Ultima actualizare: 30-10-2019 14:53

Invitat în podcastul ”România, știi bine”, difuzat exclusiv pe stirileprotv.ro, pe Facebook și YouTube, corespondentul pro TV Cosmin Savu s-a arătat indignat de faptul că, la 4 ani de la tragedia din Colectiv, noi încă nu avem ”tot ce ne trebuie”.

Este vorba despre (deja) celebra afirmația a fostului ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu, care, imediat după producerea incendiului din Colectiv a afirmat că ”avem tot ce ne trebuie”.

Cu toate acestea, în zilele care au urmat tragediei din 30 octombrie 2015, în spitale au murit zeci de tineri.

Acum, la 4 ani de la această teribilă dramă, România în continuare nu are suficiente paturi și spitale ca să facă față unui eventual accident cu multiple victime cu arsuri mari.

”Declarația celebră „Avem tot ce ne trebuie„. Avem tot ce ne trebuie, în continuare, după 4 ani, ne dăm seama că NU avem. Doamne ferește să se întâmple din nou ceva. După 4 ani în care s-au succedat guverne, în care au venit, aparent, tot felul de alte personaje, noi tot nu avem ce ne trebuie.” - a spus Cosmin Savu.

El avertizează că, din păcate, totul se poate repete oricând: ”Trauma asta o să fie continuă și, din păcate, totul se poate repeta oricând, pentru că sistemul este același. Sunt aceleași personaje. Aceiași Raezi Arafați, Ponta .. Că o să fie Orban, că o să fie .. Sunt aceiași.”

Jurnalistul mai spune că, după ce le-a reproșat părinților săi că au trăit în comunism fără să ia atitudine, a constatat că și acum se întâmplă același lucru, chiar și după Revoluție.

”Acum, după 30 de ani, noi ne dăm seama că suntem în postura părinților noștri care stau neputincioși și se uită. În cel mai bun caz ies la vot o dată la 4 ani. Parcă suntem legați! Suntem legați în neputința noastră, de fapt asta este problema. Eu m-am trezit așa, indignat. Băi, dar chiar nu putem face nimic?” - spune Cosmin.

În opinia sa, indignarea românilor nemulțumiți de direcția în care se îndreaptă țara ar trebui transformată ”în ceva constructiv”.

”Indignarea asta ar trebui transformată în ceva constructiv, în ceva care să ne ducă înainte. Eu nu spun că nu s-or fi făcut încercări. Dar iarăși îmi amintesc (de filmul celor 20 de minute cu intervenția din Colectiv, n.red.), îmbuibații ăia care stăteau la intrare în Colectiv, cu telefoanele. Aia era atitudinea. Au venit acolo că ... ia mai dă-i încolo! Nu pot să reproduc. E trist.” - a mai spus Cosmin Savu în podcastul ”România, știi bine”.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO