Cea mai mare mobilizare de forte din Capitala ultimilor 5 ani. Filmul zilei in care a fost activat COD ROSU de interventie

×
Codul embed a fost copiat

Puse in fata unei situatii fara precedent, cu zeci si zeci de victime, total lipsite de aparare, multe prinse intr-o cladire in flacari, autoritatile de la Bucuresti au declansat cod rosu de interventie.

Au fost chemati de acasa, medici si asistenti de pe ambulanta si din spitalele de urgenta, dar si angajatii Ministerului de Interne. Toate salvarile din oras au mers intr-acolo.

De asemenea si foarte multe masini de pompieri. Solidari cu cei in uniforma, oameni simpli, aflati in zona, sau care au auzit despre tragedie, au incercat pe cat posibil sa ajute. Unii au ajuns acolo, inainte salvatorilor, si si-au riscat vietile.

Intreaga operatiune ne-a aratat cat suntem de fapt de fragili, in fata mortii. Cei mai putin norocosi s-au stins pe ciment sub cerul liber in ciuda manevrelor de resuscitare.

150 de pompieri, zeci de medici de pe ambulante, asistentele de la materinatea Bucur, aflata in apropiere. Toti au mers acolo intr-un suflet. S-a intervenit cu 56 de ambulante, 2 masini de terapie intensiva, 3 pentru victime multiple plus 2 unitati mobile de primiri urgente, 11 masini de pompieri si 2 autoscari. A fost cea mai mare mobilizare de forte din capitala ultimilor 5 ani.

Citește și
club Colectiv
Marturii dupa tragedia din Colectiv."Parintii aratau poza copilului lor celor din jur, in speranta ca poate l-a vazut cineva"
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Zeci de raniti cu arsuri teribile pe corp au fost trimisi la toate spitalele de urgenta din Capitala si nu numai. Rand pe rand, camerele de garda s-au umplut pana la refuz.

Medicii de la Urgenta Floreasca au facut triajul si in scurt timp au decic ce pacienti ar trebui mutati in alte institutii sanitare. Pe rand, ranitii au fost scosi pe targi. Era inveliti in folii protectoare.

Cei 155 de raniti au fost impartiti la 12 spitale din Capitala, astfel incat fiecare sa primeasca cele mai bune ingrijiri. Cei mai multi dintre ei sunt la spitalul de arsi, la cel de urgenta si la Bagdasar. Unii sunt cetateni straini.

Aceste transferuri plus lipsa unor informatii despre identitatea victimelor au facut ca familiile tinerilor sa alerge de la un spital la altul in cautarea unei informatii care sa ii linisteasca.

Mama unui ranit: "'M-a sunt si a zis: ‘mama vino repede sa ma iei ca m-am ars’. Era cu o fata, a zis ca nu era rau, dar eu stiu. S-a dus ca are si el o formatie de rock si era vesel. Am fost la 3 spitale si nu mai stiu unde sa il caut, are 26 de ani si suntem si de la Tulcea, nu stim spitalele”.

Listele cu ranitii au inceput sa circule pe internet, iar un numar de telefon a fost pus la dispozitia rudelor celor aflati in club.

Cele 27 de persoane care din nefericire au murit arse de vii sau intoxicate cu fum, au fost identificate cu greutate de apropiati.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Interviu cu Remus Achim, martor la tragedia din Clubul Colectiv:
Interviu cu Remus Achim, martor la tragedia din Clubul Colectiv: "Erau oameni cazuti, pe care se calca si ardeau la propriu"

Intre 300 si 500 de oameni venisera vineri seara sa asiste la concertul Goodbye To Gravity. Marturiile celor care au scapat teferi din infern sunt incredibil de dureroase.

Marturii dupa tragedia din Colectiv.
Marturii dupa tragedia din Colectiv."Parintii aratau poza copilului lor celor din jur, in speranta ca poate l-a vazut cineva"

"Nimeni din club n-a realizat initial ce s-a intamplat" spun supravietuitorii. Toata lumea credea ca flacara de pe stalp se va stinge repede. Dar, in cateva secunde, clubul "Colectiv" s-a transformat intr-un infern.

Mobilizare impresionanta in centrele de donat sange din Romania.
Mobilizare impresionanta in centrele de donat sange din Romania. "Este ingrozitor sa nu iti dea nimeni o mana de ajutor"

Una dintre reactiile impresionante in fata suferintei careia nu-i poti pune capat a fost dorinta a mii de oameni de a dona sange pentru supravietuitori.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.