Cea mai mare mobilizare de forte din Capitala ultimilor 5 ani. Filmul zilei in care a fost activat COD ROSU de interventie

Dată publicare: 31-10-2015 19:12
Dată actualizare: 03-11-2015 02:13


Puse in fata unei situatii fara precedent, cu zeci si zeci de victime, total lipsite de aparare, multe prinse intr-o cladire in flacari, autoritatile de la Bucuresti au declansat cod rosu de interventie.

Au fost chemati de acasa, medici si asistenti de pe ambulanta si din spitalele de urgenta, dar si angajatii Ministerului de Interne. Toate salvarile din oras au mers intr-acolo.

De asemenea si foarte multe masini de pompieri. Solidari cu cei in uniforma, oameni simpli, aflati in zona, sau care au auzit despre tragedie, au incercat pe cat posibil sa ajute. Unii au ajuns acolo, inainte salvatorilor, si si-au riscat vietile.

Intreaga operatiune ne-a aratat cat suntem de fapt de fragili, in fata mortii. Cei mai putin norocosi s-au stins pe ciment sub cerul liber in ciuda manevrelor de resuscitare.

150 de pompieri, zeci de medici de pe ambulante, asistentele de la materinatea Bucur, aflata in apropiere. Toti au mers acolo intr-un suflet. S-a intervenit cu 56 de ambulante, 2 masini de terapie intensiva, 3 pentru victime multiple plus 2 unitati mobile de primiri urgente, 11 masini de pompieri si 2 autoscari. A fost cea mai mare mobilizare de forte din capitala ultimilor 5 ani.

Zeci de raniti cu arsuri teribile pe corp au fost trimisi la toate spitalele de urgenta din Capitala si nu numai. Rand pe rand, camerele de garda s-au umplut pana la refuz.

Medicii de la Urgenta Floreasca au facut triajul si in scurt timp au decic ce pacienti ar trebui mutati in alte institutii sanitare. Pe rand, ranitii au fost scosi pe targi. Era inveliti in folii protectoare.

Cei 155 de raniti au fost impartiti la 12 spitale din Capitala, astfel incat fiecare sa primeasca cele mai bune ingrijiri. Cei mai multi dintre ei sunt la spitalul de arsi, la cel de urgenta si la Bagdasar. Unii sunt cetateni straini.

Aceste transferuri plus lipsa unor informatii despre identitatea victimelor au facut ca familiile tinerilor sa alerge de la un spital la altul in cautarea unei informatii care sa ii linisteasca.

Mama unui ranit: "'M-a sunt si a zis: ‘mama vino repede sa ma iei ca m-am ars’. Era cu o fata, a zis ca nu era rau, dar eu stiu. S-a dus ca are si el o formatie de rock si era vesel. Am fost la 3 spitale si nu mai stiu unde sa il caut, are 26 de ani si suntem si de la Tulcea, nu stim spitalele”.

Listele cu ranitii au inceput sa circule pe internet, iar un numar de telefon a fost pus la dispozitia rudelor celor aflati in club.

Cele 27 de persoane care din nefericire au murit arse de vii sau intoxicate cu fum, au fost identificate cu greutate de apropiati.


VIDEO PROTVPLUS.RO