Zeci de studenți s-au întrecut în proiecte tech inovatoare la Hackathonul din Timișoara
Tinerii cu stofă de antreprenori s-au întrecut, sâmbătă, în idei inovatoare, la Hackathonul din Timișoara.
Înarmați cu entuziasm și creativitate, studenții au gândit produse cu care urmăresc să facă viața oamenilor mai ușoară, prin tehnologie. Și cu care să-și pornească propriile afaceri.
Cei 60 de studenți care au participat la Hackathon au folosit ziua de sâmbătă pentru a-și finisa proiectele, care de care mai creative. Spre exemplu, ChatterGlove este un prototip menit să rupă bariera dintre persoanele cu deficiențe de auz și cele fără dizabilități.
Richard Baczur, student Universitatea de Vest din Timișoara: „O mănușă care face traduceri din limbajul semnelor în text și transmite pe o aplicație de Android pe care utilizatorul poate să o transforme din text în audio”.
Altă echipă a lucrat la o aplicație care le permite oamenilor să aleagă proprietățile legumelor și fructelor pe care le cumpără online. În plus, marfa ar fi depozitată într-un depozit inteligent, care să funcționeze într-un mod sustenabil.
Prof. dr. Ingrid Nicolaescu, Universitatea de Științele Vieții din Timișoara: „Nu avem foarte mult timp și astfel avem calitatea și certitudinea unei calități dată de acest Biodome. E vorba și de un depozit inteligent și de un spațiu de relaxare tot în mediu controlat. Se bazează pe reciclare și reutilizare și va fi verde, panouri solare”.
Participanții își vor prezenta duminică ideile inovatoare, cu care speră să impresioneze juriul și să ajungă mai departe în competiție, însă doar patru echipe vor fi selectate. Miza este mare, deoarece câștigătorii vor putea lucra două luni alături de experți ca să își poată dezvolta afacerea.
Rebeca Vidoni, organizator: „Programul este destinat studenților dar nu numai exclusiv studenților. Oricine poate să vină, începând cu vârsta de 18 ani este binevenit, să participe și să dezvolte idei cu componenta tehnologică”.
Daniel Rosner, co-fondator program: „Ideea de a aduce mai aproape mediul universitar de spațiul antreprenorial și de a consolida și de a crește ecosistemul de antreprenoriat bazat pe tehnologie din România”.
Concursul se desfășoară în paralel și în alte orașe din țară, precum București sau Cluj, iar etapa finală va avea loc în luna mai.