NASA Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon, în patru oraşe din România. Cum va fi marcată cea de-a zecea ediție

NASA Space Apps Challenge
Facebook.com

NASA Space Apps Challenge a dat startul înscrierilor pentru cea de-a zecea ediţie a hackathonului care se va desfăşura, simultan, online, în perioada 2 - 3 octombrie, în patru oraşe din România şi în sute de locuri din întreaga lume.

NASA va marca cea de-a zecea ediție printr-o temă ce va purta numele de „Puterea lui zece”. Anul acesta, evenimentul este dedicate inovației, colaborării și comunității.

Anul acesta, NASA Space Apps Challenge reuneşte în parteneriat zece agenţii spaţiale: ESA (Agenţia Spaţială Europeană), Agenţia Japoneză de Explorare Aerospaţială, Agenţia Spaţială Canadiană, Agenţia Spaţială Australiană, Agenţia Spaţială Braziliană, Comisia Naţională pentru Activităţi Spaţiale din Argentina, Agenţia Spaţială Paraguayană, Agenţia Spaţială Naţională din Africa de Sud şi Agenţia Spaţială Naţională din Bahrain se vor alătura agenţiei NASA.

Space Apps va adăuga patru categorii tematice, ridicând la zece numărul premiilor globale. Categoriile de premii vor fi anunţate în săptămânile următoare. Entuziaştii sunt invitaţi să se inspire şi din filmele de pe YouTube ale NASA Space Apps Challenge.

La NASA International Space Apps Challenge sunt invitaţi să participe oameni de ştiinţă, antreprenori, designeri, ingineri, pasionaţi de tehnologie, povestitori, producători, constructori din întreaga lume.

Citește și
Un om de știință din Ivy League crede că NASA a dus accidental viață pe Marte. ”Pot face ravagii”
Un renumit om de ştiinţă crede că NASA a adus accidental viață pe Marte. ”Pot face ravagii”

Raport INSP: 97% din decesele din cauza COVID-19, înregistrate în perioada 9 -15 august, au fost la persoane nevaccinate

 

Timp de 48 de ore, aceştia vor accesa datele deschise ale NASA şi vor lucra împreună pentru a găsi soluţii ingenioase pentru probleme reale, de pe Pământ şi din spaţiu, pe care NASA le propune spre soluţionare în această ediţie a hackathonului.

Proiectele depuse vor fi evaluate de experţii agenţiei spaţiale şi vor fi selectaţi câştigătorii pentru cele zece premii globale.


Cum și unde se desfășoară Hackathonul, în România

 


În România, hackathonul se va desfăşura - acum, pentru a şasea oară - online, în oraşele Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

În ţara noastră, cel mai mare hackathon din lume este organizat de ROTSA, DiFine PR şi ClujHub. Doritorii pot completa aplicaţia de înscriere disponibilă pe paginile dedicate oraşelor Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

În 2020, patru echipe din România s-au calificat pentru etapa de jurizare internaţională a competiţiei. Anul trecut, la nivel internaţional, au fost aproximativ 26.000 de participanţi, care au produs 2.303 de proiecte.

Un medic adus la Ambulanța Gorj a renunțat la post după prima noapte de gardă. Ce s-a întâmplat pe tura lui

 

Atunci, în România hackathonul a fost organizat în Bucureşti şi Cluj-Napoca. Pentru etapa de jurizare internaţională a competiţiei s-au calificat două echipe din fiecare oraş. Din Bucureşti s-au calificat Fire Fighters (cu o soluţie pentru detectarea automată a pericolelor naturale) şi Carbon FUN (cu o aplicaţie care monitorizează amprenta de carbon pe baza transportului şi a consumului de energie). Din Cluj Napoca s-au calificat IOT4NATURE (cu o soluţie care detectează prezenţa fumului şi a flăcărilor generate de incendii şi trimite informaţii în cloud pentru alertarea autorităţilor şi a cetăţenilor din zonele afectate) şi PAN (care creează predicţii automate privind migraţia animalelor pentru a semnala orice schimbări ecosistemul respectiv).

Au fost acordate şi două premii locale echipelor Tandem, respectiv Penteract 3.0, pentru soluţii în combaterea incendiilor de vegetaţie.

Hackathonul internaţional NASA Space Apps Challenge este un program inovator de incubare al NASA, organizat anual. Programul cooptează mii de oameni din întreaga lume, care lucrează cu datele deschise ale NASA într-un sprint de 48 de ore. De la lansare, în anul 2012, NASA Space Apps Challenge a cooptat peste 150.000 de oameni din peste 150 de ţări şi teritorii.

Conceptul Space Apps mizează pe colaborare, creativitate şi gândire critică, stimulează interesul pentru ştiinţa şi explorarea spaţiului şi a Pământului şi încurajează creşterea şi diversitatea în rândul următoarei generaţii de oameni de ştiinţă, tehnologi, designeri şi ingineri. Space Apps este administrat de Divizia de Ştiinţe a Pământului, Direcţia Misiunii Ştiinţifice, la sediul NASA din Washington, DC.

Citește și...
Descoperire inedită. O sondă NASA a determinat structura internă a planetei Marte
Descoperire inedită. O sondă NASA a determinat structura internă a planetei Marte

Oamenii de ştiinţă deţin acum informaţii despre structura rocilor interne ale Marte, transmise de sonda InSight, care înregistrează din 2019 seismele de pe planetă.

Un renumit om de ştiinţă crede că NASA a adus accidental viață pe Marte. ”Pot face ravagii”
Un renumit om de ştiinţă crede că NASA a adus accidental viață pe Marte. ”Pot face ravagii”

Un genetician al Universității Cornell susține că viața descoperită pe Planeta Roșie ar fi putut proveni de fapt de pe Pământ, din laboratoarele NASA, în ciuda procedurilor minuțioase de curățare și a asamblării navelor spațiale în camere speciale.

Recomandări
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte

Printre documentele confiscate, luni, de către agenții FBI din proprietarea Mar-a-Lago a fostului președinte al SUA Donald Trump s-au aflat și câteva marcate ca fiind „top secret”.

Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO
Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO

Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat, vineri, în timpul unui eveniment desfăşurat în statul american New York.

Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani
Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani

Cu venituri mai mici decât încasările, golul din bugetul României se tot adâncește, iar datoriile cresc. Noua împărțire a banilor din buget prevede mai mulți bani pentru salarii și pensii, însă unele ministere vor primi mult mai puțin decât au cerut.