Șeful OpenAI recunoaște că este „puțin speriat" de ChatGPT. Ce îl îngrijorează cel mai tare la inteligența artificială
CEO-ul din spatele companiei care a creat ChatGPT, Sam Altman, consideră că inteligența artificială va remodela societatea și că „va fi în curând cea mai importantă tehnologie pe care umanitatea a dezvoltat-o până acum”.
Într-un interviu pentru ABC News, Sam Altman a spus că el însuși este “puțin speriat” de ChatGPT.
„Trebuie să fim atenți. Cred că oamenii ar trebui să fie fericiți de faptul ne este puțin frică de asta”, a spus Sam Altman, CEO al OpenAI.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Altman a subliniat că OpenAI are nevoie ca atât autoritățile de reglementare, cât și societatea să fie cât mai implicate posibil în lansarea ChatGPT – precizând că feedback-ul utilizatorilor ar putea ajuta la reducerea oricăror efecte negative ale inteligenței artificiale.
CEO-ul OpenAI, ”puțin speriat” de creația companiei sale
„Sunt foarte îngrijorat că aceste modele ar putea fi folosite pentru dezinformarea la scară largă. Acum că devin din ce în ce mai buni la scrierea codului computerului, [ei] ar putea fi folosiți pentru atacuri cibernetice offensive. Acesta este un instrument care se află foarte mult sub control uman”, a avertizat Altman.
Cu toate acestea, el spune că se teme că oamenii vor putea deține controlul.
„Cred că societatea are o perioadă limitată de timp pentru a-și da seama cum să reacționeze la asta, cum să reglementeze asta, cum să o gestioneze”, a completat Altman
Antreprenorul a avertizat luna trecută, printr-o serie de tweet-uri, că dezvoltarea AI ar trebui reglementată, pentru că lumea are nevoie de timp pentru a se adapta “la ceva atât de mare”, iar inteligența artificială s-ar putea să nu fie “atât de departe de a deveni potențial înfricoșătoare”.
Se vor pierde locuri de muncă?
Altman spune că inteligența artificială va înlocui probabil unele locuri de muncă în viitorul apropiat și că ar putea apărea probleme dacă acest lucru se va întâmpla prea repede.
„Cred că de-a lungul a câteva generații, omenirea a demonstrat că se poate adapta foarte bine la schimbările tehnologice majore. Dar dacă acest lucru se întâmplă într-un număr de ani cu o singură cifră, unele dintre aceste schimbări... Aceasta este partea care mă îngrijorează cel mai mult”, a adăugat el.
Însă șeful OpenAI încurajează oamenii să privească ChatGPT mai mult ca pe un instrument, nu ca pe un înlocuitor. „Creativitatea umană este nelimitată și găsim noi locuri de muncă. Găsim lucruri noi de făcut”, a mai spus el.
Acesta a mai spus că avantajele pe care ChatGPT le oferă umanității depășesc riscurile.
„Toți putem avea în buzunar un educator incredibil, care este personalizat pentru noi, care ne ajută să învățăm. Putem avea sfaturi medicale pentru toată lumea, care depășesc ceea ce putem obține astăzi”, a mai spus Altman.
Lansată cu doar câteva luni în urmă, ChatGPT a devenit aplicaţia web cu cea mai rapidă creştere înregistrată vreodată, ajungând la 100 de milioane de utilizatori activi lunar în doar câteva luni.
ChatGPT este un model de limbaj de înaltă performanță care a fost antrenat folosind o cantitate masivă de text de pe internet. Acest model poate genera răspunsuri relevante la întrebări și poate continua conversații.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării acestui model este capacitatea sa de a înțelege contextul și de a furniza răspunsuri relevante. Acest lucru este posibil datorită utilizării unui algoritm de învățare automată numit Transformer, care permite modelului să proceseze informații în paralel și să țină cont de contextul în timp ce generează răspunsuri.
Sursa: ABC News
Etichete: inteligenta artificiala, ChatGPT, openai,
Dată publicare:
19-03-2023 13:25