iLikeIT. Cele mai bune soluții prin care să încărcați rapid și sigur telefonul

Ultimul update: Joi 23 August 2018 10:42
Data publicarii: Joi 23 August 2018 08:42
Categorie: iLikeIT

A venit momentul pentru noutăți din internet și tehnologie. George Buhnici vine cu ponturi despre cum să ne alegem corect cablurile și încărcătoarele pentru telefoanele mobile de ultima generație

 

De fiecare dată noi recomandăm să folosiți încărcătoarele originale ale telefoanelor. Ce ne facem, însă, dacă le-am pierdut sau dacă nu le avem la îndemână și vrem să mai cumpărăm unul original?

De altfel, unele telefoane din zona medie de preț vin la pachet cu cabluri care nu încarcă atât de repede pe cât ar trebui.

Noile telefoane suportă tehnologia de încărcare rapidă ”quick charge” 2 sau 3, prin intermediul noilor cabluri din generația USB 3.0, adică USB-C. Problema este că uneori, aceste cabluri ascund înăuntru variate de USB 2, ceea ce face ca încărcarea să fie mai lentă.

Iată câteva soluții prin care vă puteți încărca rapid telefonul.

Cablu de date Devia Fish, de exemplu, promite că suportă 2,4 amperi și că este foarte rezistent la capetele care se uzează cel mai mult când folosim telefonul.

Este valabil și pentru cablurile cu conector magnetic de 2 amperi. Avantajul lor este că puteți folosi - separat - bucata care intră în telefon, iar cablul se atașează magnetic fără să mai aveți grija pentru felul în care se potrivește. Bineînțeles, asta dacă nu aveți deja un telefon care suportă USB-C, unde nu contează felul în care introduceți mufa în telefon.

La încărcătoarele pentru mașini trebuie să fiți atenți să scrie pe cutie ”Qualcomm quick charge 3.0”. Să NU scrie doar ”quick charge 3.0”, ci să fie precizat și ”Qualcomm”. Este nevoie ca aceste încărcătoare să aibă un chip special pentru a putea încărca cu 3.1 amperi.

”Quick charge 3.0” este cel mai nou standard pentru încărcarea telefoanelor, reușind să-și facă treaba complet în aproximativ o oră.

iLikeIT. Tot ce trebuie să știți despre bateriile externe: sfaturi și recomandări
iLikeIT. Tot ce trebuie să știți despre bateriile externe: sfaturi și recomandări
bicicleta
iLikeIT. Gadgeturile care ne pot ajuta să facem mai multă mișcare
73% dintre angajații din Europa suferă de stres cibernetic. Ce este și cum se manifestă
iLikeIT. Stick-ul USB care poate să țină mai mulți bani decât o bancă
Cel mai rapid supercomputer din lume, în SUA. Ar putea găsi leacul pentru o boală
Orange a lansat aplicația 4G MegaHunt, prin care utilizatorii primesc internet și vouchere
iLikeIT. Specialiștii estimează o creștere cu 40 % a comerțului online în România
cozi iphone xs
Cozi uriașe în SUA pentru noul iPhone Xs. Prețul de 1.449 dolari nu i-a speriat