iLikeIT. Cele mai bune abonamente online la jocuri, muzică, seriale şi filme


Ultimul update: Sambata 06 Aprilie 2019 12:20
Data publicarii: Sambata 06 Aprilie 2019 12:14
Categorie: iLikeIT

Bani cu picătură, ca tot se umple contul! Pe acest principiu, toate marile companii din industria tech par să îmbrăţişeze ideea de abonament, de streaming indiferent că vorbim de filme, seriale sau muzica.

Iar acum ne pregătim de următoarea revoluție: jocuri fără număr, pe bază de abonament lunar. Şi, mai important, gata de butonat de pe orice dispozitiv. Intră în scenă, în ordine alfabetică, Apple şi Google. 

Pe scurt, e cum a zis George în intro: toată lumea vrea să facă bani de pe urma timpului liber. Iar atunci când NU NOI suntem ținta - așa cum se întâmplă la Google sau Facebook, care ne bombardează cu reclame - trebuie să generăm venituri pentru giganţi ca Apple, Netflix sau Amazon.

Acum, pe larg. Fii atent: totul a început cu muzica. Dacă Apple ne-a dat librăria digitală, cu piese la un dolar, Spotify ne oferă, pentru 20 de lei, acces lunar la peste 30 de milioane de cântece. Așadar, cu banii de-un CD poți asculta melodii cât pentru zece vieți fără să fii tulburat de reclame.

Nu îți place Spotify, ai la dispoziție Apple Music, Tidal sau Play Music de la Google. Bagi fisa acolo unde-ți surâde şi bemolul. Iar rețeta funcționează. Streaming-ul aduce deja mai bine de jumătate din banii industriei muzicale, în timp ce pirateria se duce pe ape tot mai îndepărate. E mai comod să apeși play decât să stai să descarci. Zic și eu, nu dau cu părul.

Pe același principiu, consumul de filme trece printr-o schimbare majoră. Lunar, plătești un abonament decent pentru sute de producții disponibile pe platforme precum Netflix, HBO GO și Amazon Prime. 236 de milioane de americani le folosesc serviciile! Doi din trei, mai exact. Tonul l-a dat Netflix care, în 1900 toamna, livra DVD-uri la casele oamenilor. Acum... nu e deloc rău să plătești lunar cât un bilet, două la cinema - fără popcorn și suc! - pentru mii de titluri gata de rulat pe televizor, tabletă sau telefon.

Ideea de afacere pare să le surâdă și celor de la Apple, care au anunțat că joacă și ei, cu Apple TV Plus. Și au făcut-o...cum știu mai bine, cu rumoarea aferentă și pachetul de staruri la purtător. Încă nu știm cât va costa și la ce anume oferă acces, dar lotul național de vedete îi are, printre titulari, pe Oprah, Jennifer Aniston ori Steven Spielberg.

Apropo, ce serviciu să alegi dintre toate astea? Păi, vorba poetului, ce dorește căprioara! Toate la un loc costă vreo 400 de lei pe lună, dacă te tentează!

Și ajungem în punctul culminant! Deși terenul despre care vorbim nu a fost încă însămânțat.... Nvidia şi Google anunţa că, pentru 15-20 de dolari, vei primi acces la sute de titluri spectaculoase. Pe care le vei putea juca de pe orice dispozitiv, mobil, tabletă, un PC mai vechi, un laptop bombardat cu stickere sau un televizor.

Stadia se cheamă platforma, iar Google a prezentat și un demo tare interesant. În care Assassin's Creed Odyssey rulează ca mătasea, full HD și la 60 de frame-uri pe secundă. E logic să plătești? Păi, am vești: cam e.

Un PC nu neapărat stratosferic, dar cât să ducă un titlu precum Assassin's Creed, e cam o mie de euro. Bașca update-uri, un RAM, un hard, o măslină și jocuri noi la 60 de euro!!! De banii ăștia...te abonezi la Stadia...cinci ani! Va fi același feeling? Nu am nici cea mai vagă idee!

În schimb, ia noutate! Pentru că-n tehnologie ca-n tenis, Apple a trimis un slice în terenul adversarului, așteptând acum o diagonală, în liniște. Arcade, noua LOR platformă vine din toamnă, cu peste o sută de titluri premium și fără reclame. Aici, însă, trebuie să fii parte din ecosistem. Adică să ai un produs Apple.

Urmărim cu gura căscată evoluția lucrurilor. Și nu putem decât să ne întrebăm cum va mai primi lumea Playstation 5 dacă Stadia și Arcade vor decola în forță?

Apropo, lecția de azi este despre abonament. Așa ni se arată viitorul. Va fi valabil și în ceea ce privește transportul. Subscripţie lunară pentru deplasare din punctul A în punctul B. Per ansamblu, mult mai ieftin, anual, decât pierde un vehicul tradițional din valoare.

Audi, Mercedes-Benz şi BMW oferă sau vor oferi servicii de genul acesta, pentru că dintr-o dată, maşinile premium devin mult mai accesibile. E şi normal să fie aşa, mai ales că vor fi complet autonome. Iar noi o să trăim să vedem asta!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Apple a lansat un serviciu de televiziune și filme, dar și un card de credit
iLikeIT. Care este cel mai bun abonament pentru filme şi seriale online
Cel mai vizionat film din istoria Netflix. Peste 45 de milioane de utilizatori în 7 zile