iLikeIT. Care sunt cele mai importante telefoane care s-au lansat la MWC Barcelona 2019

×
Codul embed a fost copiat

Omenirea a dat pentru prima dată mâna cu noua serie Galaxy S10. Titulari: S10, S10 Plus și simpaticul micuț S10e, mai colorat din fire.

Conaționalii din lotul extins LG au venit, la rândul lor, cu două telefoane noi-nouțe. Cu ecrane spectaculose, faultate însă de un moţ. Pardon, moțuri! Că sunt două! Al doilea telefon LG se numește V50 ThinQ, vine cu 5G la pachet și, ce să vezi, nu pare să ajungă pe piaţa din țara noastră.

Pe parcela alăturată, japonezii de la Sony vin cu trei telefoane superbe.

Marian Andrei: ”Și gata cu confuzia din partea celor de la Sony. De-acum renunta și la XZ din nume și la XA. Dacă te interesează cel mai puternic telefon pe care Sony îl face, trebuie să te uiți după Xperia 1. O să apară undeva la sfârșitul acestei primăveri. Ar trebui să te intereseze, pentru că în sfârșit combină ceea ce știu să facă cel mai bine într-un singur telefon premium. Adică, ecranul 4K Oled HDR este calibrat de divizia lor de filme. Pe spate sunt trei obiective, toate trei cu focale diferite, iar tehnologia de autofocus este luată de la Sony Alpha 7. Poți să faci filmări 4K la 24 de cadre pe secundă, exact ca-n cinematografie, doar că ecranul acesta are un raport 21:9, problema e că nu prea ai conținut pe acest format decât dacă ți-l filmezi tu singur cu telefonul.”

N-am găsit eticheta pentru acest produs. Dar...tehnologia din ecran este foarte scumpă. Estimăm un preţ de cel puţin 900 de euro. Avem însă alternativă!

Citește și
ilikeit
iLikeIT: scaun de gaming de 10.000 euro, care reproduce acasă orice rollercoaster din lume

Marian Andrei: Formatul 21:9 este lait-motivul Sony din acest an. Acestea sunt două telefoane de buget, Xperia 10 și Xperia 10 Plus, ambele cu rezoluție mai mare decât Full HD. Ambele vin cu două obiective pe spate, unul normal și unul cu zoom pentru poze. Senzorul de amprentă este într-o parte și nu în ecran, este un telefon de buget cu procesor din seria 600 de la Qualcomm. Atâta doar că va trebui să te obișnuieșți cu formatul acestui ecran, este foarte înalt și este destul de greu de folosit cu o singură mână.... Altfel, se vede bine, se mișcă bine și sunt curios totuși la ce preț o să vină. Sony nu a anunțat încă, dar dacă vine până în 2000 de lei s-ar putea să fie în sfârșit și-un hit în România”.

Acest model nu are notch, dar partea de sus, cea cu cameră e... destul de generoasă. Lenovo, în schimb, are altă abordare la Barcelona. Au rupt gura târgului cu cel mai ieftin telefon pe care tronează puternicul Snapdragon 855. Costă doar 400 de dolari!

Marian Andrei: ”Și iată și ce-a de a treia abordare pentru un smartphone în 2019, fără moț sau gaură în ecran pentru camera, ci slide. Așa arată cel mai puternic telefon de la Lenovo cu un vibe de old-school, din anii 90 sau începutul anilor 2000. Partea interesantă e că nici măcar difuzor nu are pe partea frontală. Dacă vrei să răspunzi unuia trebuie să faci așa, iar partea cu sliderul e interesantă. O să devină un tic foarte curând.”

Şi...nu e singurul model pe roșu de la Mobile World Congress. Mai țineți minte Blackberry?

Marian Andrei: ”Blackberry Key2 Red edition este varianta mai puternică a lui Key2, adică vine cu 6GB RAM și 128GB stocare. Aici se termină îmbunătățirile. Arată bine pe roșu, în schimb și tot nu reușesc să mă obișnuiesc cu tastatura, dar uite că suportă și gesturi dacă te interesează asta. Însă, o parte foarte interesantă e că acest telefon are o nișă aparte, business. Este aplicația dtek care-ți poate spune ce informații se scurg din telefon și unde. Este aplicația pe care o folosește și Donald Trump atunci când nu postează pe Twitter. ”

Dacă tot am alunecat pe toboganul nostalgiei... tu ştii ce mai face Nokia?

George Buhnici:Nu trebuie să mare specialist în domeniul telefoanelor mobile ca să știi că oamenii folosesc aceste device-uri pentru fotografii. Și atunci înțelegi de ce Nokia nu a mizat pe cel mai performant telefon de la Mobile World Congress 2019, ci pe cel cu cele mai multe camere. Adică cel cu 5 camere, 5 camere plus un led flash și un senzor de proximitate. Acestea 2 sunt color și 3 sunt monocrome. Fiecare are 12 megapixeli și după ce ai declanșat, procesează, obține o astfel de fotografie, unde am culori excepționale. ”

Spectaculos este prețul... absolut normal pe care Nokia îl cere pentru acest Pureview. 700 de dolari. În schimb, oferă un procesor din generația trecută şi marca Pureview, folosită hăt-hăt și pentru Lumia 1020 sau Nokia 808.

Acum, să ne mutăm pe partea nonconformistă. Ce rimează cu omidă? Cărămidă!

George Buhnici:Prima tentație este să-l compari cu alte dispozitive și să spui că este o cărămidă și că cântărește vreo 2 kilograme. Nu pot să-mi dau seama cu exactitate, pentru că nu scrie nicăieri. Dar, acesta este cel mai mare telefon, cel mai greu pe care l-am văzut la Mobile World Congress. Și, da! Se laudă cu o baterie uriașă de 18.000 de miliamperi oră, eu cred că e mai degrabă o baterie cu ecran decât un telefon cu baterie mare. E o baterie atât de mare încât poate încărca și alte device-uri. Dar, hai să-l tratăm deocamdată că un telefon. Un device de 6.2 inch în diagonală cu un ecran cu o rezoluție FULLHD+ care nu se mișcă rău deloc. Adică au reușit să întindă ecranul pe toată fața telefonului, arată ca un telefon de top din 2019. Partea și mai interesantă apare când deschizi camera. Când vrei să foloseșți camera frontală apare din el, și are două obiective pentru efect bokeh. Aceeași cameră, când nu ai nevoie de ea se retrage în corpul telefonului. Ce mi se pare mie fantastic e că telefonul pe care îl țin în mână a fost folosit intens pe parcursul târgului și se laudă în continuare cu 34% baterie. Oare care este procentul de baterie la care începi să te preocupi? Cred că pe undeva la 2% începi să cauți o priză. ” 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
iLikeIT. Cât de folositor este un telefon flexibil. Bătălia dintre smartphone și tabletă
iLikeIT. Cât de folositor este un telefon flexibil. Bătălia dintre smartphone și tabletă

Telefonul flexibil. Pe alocuri, sunt atât de lungi, încât par neverosimile. Noile Sony Xperia spre exemplu, cu proporții 21:9 s-ar preta mai degrabă la o transformare în dispozitive cu clapetă, dacă ne întrebați.

iLikeIT: scaun de gaming de 10.000 euro, care reproduce acasă orice rollercoaster din lume
iLikeIT: scaun de gaming de 10.000 euro, care reproduce acasă orice rollercoaster din lume

Jocurile pot deveni dintr-o dată foarte reale cu un scaun care se poate roti în aer la viteze amețitoare. E construit în jurul realităţii augmentate.

iLikeIT. O firmă de baterii a lansat un telefon cu autonomia de o săptămână
iLikeIT. O firmă de baterii a lansat un telefon cu autonomia de o săptămână

În timp ce toată lumea vorbește despre telefoanele flexibile, o mică firmă din Coreea de Sud lansează ceasul conectat la rețea care vine la pachet cu o cască integrată.

iLikeIT. Cum poate revoluționa tehnologia 5G industria muzicală
iLikeIT. Cum poate revoluționa tehnologia 5G industria muzicală

5G este cel mai important subiect de discuţie de la Mobile World Congress 2019.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.