iLikeIT: scaun de gaming de 10.000 euro, care reproduce acasă orice rollercoaster din lume
Jocurile pot deveni dintr-o dată foarte reale cu un scaun care se poate roti în aer la viteze amețitoare. E construit în jurul realităţii augmentate.
Cum duci experiența de gaming mai departe? Îți iei un astfel de sistem acasă, în care te prinzi în centuri și te poți da peste cap. Poți să încerci orice rollercoaster din lume.
Dacă vrei să duci experiența de gaming la un alt nivel ai nevoie nu doar de imagine bună, ci și de mișcare. Ideea acestui scaun e că te poate teleporta instant dintr-un MIG21 Lancer într-un elicopter sau într-un rollercoaster din Australia. Ține doar de programatori să dezvolte cea mai tare experientă prin care-ți poți lua adrenalina din sufragerie.
Prețul e însă pe măsură. Un astfel de aparat ajunge ușor la 10.000 de euro. Dar, există o alternativă la realitatea virtuală. Un aparat de zbor real, controlat de la distanţă.
Imaginile pe care le vedeți acolo pe ecran vin de la o cameră pe care în momentul acesta o comand prin 5G, iar camera se află pe un dirijabil modern, care este capabil să trimită informații în timp real prin 5G.
Haideți să ne gândim. Dacă am avea o navă în aer care poate sta timp de 12 ore și să transmită non-stop imagini? Dintr-o dată am avea orașe mai inteligente, în care traficul se vede de sus. Sau un incendiu sau orice altă problemă pe care o putem identifica. Oraşele au nevoie de informații, iar cu ajutorul lor putem să facem orașele mai prietenoase pentru oameni.
Iată o altă abordare pentru comunicații de mare viteză. Drone cu emițătoare de semnal la bord.
Drone ca acestea și-au demonstrat deja utilitatea. Sunt folosite de companii de curierat în zone greu accesibile. Unele pot transporta și oameni. Una ca acestea poate sta în aer și 2 ore și poate transmite semnal de telefonie și internet pe zone extinse. În interior este un emițător de 5G. Avem un concert sau un dezastru natural și avem nevoie de comunicare în astfel de momente.
Şi pentru că tot am amintit de 5G, iată unul dintre primele telefoane cu această tehnologie. Vine de la LG.
Prin comparație cu LG G8, V50 este frățiorul ceva mai mare. Are un ecran de 6.4 inch în diagonală. Foloseşte aceleaşi camere. Ascunde în interior o tehnologie spectaculoasă. Este primul telefon cu 5G pe care-l putem testa şi care o să ajungă şi-n ţara noastră cel puţin pentru teste.
Are cel mai nou tip de procesor, cea mai nouă memorie. Ce faci când ai la dispoziţie atâta putere de procesare? Mai adaugi un ecran. Așa poți folosi un LG V50 cu încă un ecran. Poţi să fii productiv, dar poţi să vezi şi două filme deodată.
LG nu a anunțat încă un preț pentru acest dispozitiv, dar probabil va depăşi 1000 de euro, în momentul lansării.