Facebook s-a transformat radical. Schimbarea la News Feed care afecteaza toti utilizatorii. VIDEO

07-03-2013 07:21


News Feed

Mark Zuckerberg a anuntat, joi seara, cum va arata site-ul celei mai mari retele sociale din lume.

Facebook a anuntat, joi seara, schimbari majore la News Feed. Concret, vor exista mai multe News Feed-uri, la care fotografiile vor iesi bine de tot in evidenta.

Conform Yoda.ro, schimbarile se vor activa vineri, insa va dura cateva saptamani pana cand toata lumea va avea acces la ele. Cei de la Facebook spun ca procesul este lent deoarece vor sa examineze cu mare atentie felul in care se misca lucrurile, pentru a depana cat mai bine eventualele erori.

Cu aceste noi schimbari de la Facebook, utilizatorii pot alege dintre mai multe feed-uri. La eveniment au fost prezentate cateva exemple. Feed-urile sunt asezate in lista in functie de cat de des sunt citite de utilizator. Ele sunt disponibile atat pentru utilizatorii de PC, cat si pentru cei care folosesc aplicatiile mobile.

ABC News: Serviciul News Feed - adica lista de update-uri pe care o vedem dupa ce ne autentificam - a fost complet restructurat, cu imagini mai mari si "feed"-uri separate pentru diferitele tipuri de continut. Mark Zuckerberg a declarat ca aceasta schimbre va aduce nu numai un design mai frumos, mai vizual, ci si o experienta mai placuta pentru cei care folosesc Facebook atat pe computer cat si pe smartphone.

"Punem imaginile in centru, astfel incat sa aiba un impact vizual mai mare", a declarat si Julie Zhuo, director de design, prezenta la eveniment. Astfel, imaginile cu rezolutie mare vor aparea in acest feed, iar deasupra lor va fi textul referitor la status si update. Totul, incepand cu stirile si terminand cu hartile referitoare la evenimentele din calendar.

Mai multe informatii despre transformarea Facebook gasiti pe Yoda.ro

Modificarea a fost anuntata de Mark Zuckerberg la sediul companiei din Menlo Mark, California. Ideea de baza: cei de la Facebook doresc sa ne faca sa petrecem cat mai mult timp pe site-ul lor.

"Acum ca toti avem camerele astea in buzunare, News Feed-ul se concentreaza pe continutul vizual. Aproape 50% din continutul din news feed este vizual (...). Se schimba modul in care transmite informatia. Toti vrem sa schimbam informatii cu prietenii, dar vrem update-uri de la publicatii care ne intereseaza, de la artisti si de la lideri ai lumii", a declarat Zuckerberg.

Noul design isi pastreaza elementele principale indiferent de gadgetul de pe care este accesata reteaua de socializare: PC, telefon sau tableta. Acesta iti permite sa navighezi printre mai multe news feed-uri tematice si contine imagini mai mari. Modul de afisare a albumelor foto a fost si el imbunatatit, iar link-urile postate vor avea mai mult text, ca sa poti sa iti dai seama despre ce vei citi dupa ce dai click.

Ai la dispozitie:

Un feed cu toti prietenii, unde vezi postarile lor. Cele mai noi sunt primele, cu cat avansezi, vezi postari din ce in ce mai vechi

Muzica. In functie de preferintele tale, afli ce au facut artistii pe care ii asculti, de exemplu ce albume au lansat. Vor fi si recomandari de artisti/trupe care ti-ar putea placea.

Fotografii. Aici vei vedea doar poze

Following: Fiecare postare de pe paginile carora le-ai dat Like

Jocuri

Prieteni apropiati

Printre schimbarile anuntate de Facebook in seara de joi se afla una care vizeaza locurile in care un utilizator anunta ca se afla. Acestea vor avea o harta mai mare, pentru a le permite prietenilor sa vada exact unde se afla acesta.

Sursa: Techcrunch, YODA.RO