Cum a apărut „aspiratorul de căști” și unde este folosit gadgetul

Ultima actualizare: 07-11-2020 16:13
aspiratorul de casti
captura youtube

O cunoscută firmă de electronice a creat un dispozitiv special pentru a fi folosit pe căile ferate din Japonia.

Compania de transport feroviar se confruntă cu o problemă serioasă, în ultimii ani: tot mai mulți oameni își pierd căștile wireless pe terasamentul din gări.

Panasonic a găsit o soluție pentru problema gadgeturilor de mici dimensiuni pierdute pe liniile de cale ferată: un aspirator special, care este testat în acest moment de personalul de curățenie, relatează publicația The Verge.

Soluția dezvoltată de gigantul electronicelor a fost necesară pentru a înlocui un clește manual, folosit de angajații căilor ferate, cu care ridicau obiectele pierdute sau aruncate, precum telefoane mobile, mp3 playere sau iPod-uri.

Căștile wireless, care încap în canalul auditiv și sunt foarte mici, au reprezentat însă o provocare, astfel că a fost nevoie de un aspirator perfect calibrat, care să le îndepărteze de pe calea ferată, fără să aspire și pietrișul.


Potrivit JR East, companie care acoperă regiunile Tokyo și Tohoku din țară, au fost pierdute 950 de asemenea căști wireless în 78 de gări din Tokyo între lunile iulie și septembrie, potrivit Jiji Press. Se pare însă că cifra reprezintă doar un sfert din toate articolele abandonate.

În lipsa aspiratorului, având în vedere intervalele dese la care circulă trenurile în Japonia, personalul trebuia deseori să aștepte să treacă ultimul tren pentru curățenia de pe șină, arată sursa citată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO