CES 2024. Cum funcționează și cât costă perna care ne spune dacă sforăim sau dacă dormim bine sau rău
Cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei este în plină desfășurare în Las Vegas.
Robotul care ne parchează mașina, perna care ne spune dacă avem apnee sau probleme cu sforăitul, ori dispozitivul care ne ajută să mergem fără să obosim sunt doar câteva dintre propunerile de anul acesta.
Un robot care arată că un skate-board poate să mute mașinile prin parcări și să le organizeze eficient. Compania testează deja produsul în câteva parcări din Coreea de Sud.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Parkie este un robot autonom care ajută oamenii să parcheze mai bine. Cum funcționează? Șoferul lasă mașina într-un loc special amenajat, roboții, doi la număr, vin automat sub mașina abia parcată și mută autoturismul într-un alt loc, special amenajat.
O pernă care se conectează la telefonul mobil ne spune cât de bine sau de prost dormim. Are și o funcție care îi bucură pe mulți - ne oprește din sforăit.
Brent Chappel, reprezentantul companiei: „Poate detecta când ați început să sforăiți, vă localizează poziția capului și apoi, cu ajutorul unei presiuni ușoare a aerului, vă repoziționează capul, redeschizând căile respiratorii, fără să vă trezească”.
Din păcate, tehnologia face ca această pernă să fie destul de scumpă: 699 de dolari.
Un exoschelet se instalează ușor și poate funcționa patru ore, fără oprire. Când funcționează în modul de asistență cele două brațe telescopice ne ridică picioarele când robotul recunoaște că vrem să mergem. Putem să mergem mai repede și mai ușor și nu obosim la fel de rapid.
Mănușa pentru pacienții cu Parkinson
Mănușa pentru pacienții cu Parkinson este, însă, în centrul atenției zilele acestea. O inovație medicală care îi ajută pe cei care nu mai reacționează la tratament. Fără această mănușă, Robertei îi este greu să facă lucruri banale, să țină o ceașcă de cafea sau să scrie.
5.000 de dolari costă acest dispozitiv. Momentan este disponibil doar în Statele Unite. Inovațiile de CES 2024 sunt prezentate săptămâna aceasta, în fiecare zi, la iLike IT.