CES 2024. Se lansează perna cu senzori, care se conectează la telefon și împiedică sforăitul
Peste 130.000 de oameni din întreaga lume se întâlnesc cu viitorul în Las Vegas, la cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei, CES 2024.
La ediția din acest an se vorbește mult despre sănătate și despre cum tehnologia ne poate face tuturor viața mai ușoară.
Aproape că nu mai există produs care să nu fie conectat la internet, ba chiar și banala pernă are nevoie de conexiune ca să știe dacă suferim de apnee sau avem probleme cu sforăitul.
Mii de companii își prezintă zilele acestea inovațiile la CES 2024, acolo unde sunt și colegii noștri: Marian Andrei și Zsolt Vago.
Așa arată o pernă în 2024.
Se conectează la telefonul mobil și ne spune cât de bine dormim. Ba ... are și o funcție care îi bucura pe mulți - ne oprește din sforăit.
Brent Chappel - ”Motion Pillow”: ”Ideea din spatele pernei de mișcare este că ascultă sunetul sforăitului. Poate detecta când ați început să sforăiți, vă localizează poziția capului și, apoi, cu ajutorul unei presiuni ușoare a aerului, vă repoziționează capul, redeschizând căile respiratorii și împiedicându-vă să sforăiți, fără să vă trezească vreodată.
Se face cu ajutorul acestei unități care se așază pe noptieră. Ascultă sunetele și folosește un software cu inteligență artificială pentru a detecta sforăitul specific. Odată ce detectează căile respiratorii, vă localizează capul și vă mută într-o nouă poziție.”
Tehnologia face perna destul de scumpă: 699 de dolari, iar acesta e doar prețul de început.
Marian Andrei a testat și ... un exoschelet. Se instalează ușor și poate funcționa patru ore, fără oprire: "Acum funcționează în modul de asistență. Cele două brațe telescopice îmi ridică picioarele când robotul recunoate că vreau să merg. Pot să merg mai repede și mai ușor și nu obosesc la fel de rapid. Mai are și un mod de exercițiu, în care robotul opune rezistență, mai ales dacă vreau să fac genoflexiuni. Acum este foarte ușor.”
Costă 2800 de dolari și le poate fi util mai ales persoanelor care nu se pot deplasa ușor și au nevoie de ajutor..
Pentru casele moderne avem și un produs din lemn - folosit ca telecomandă universală pentru toate celelalte dispozitive smart din casă. Poate fi și termostat și întrerupător pentru tot ce este în priză.
Marian Andrei: -Sunt LED-uri pe toată suprafața?
Robin Moreau, reprezentant companie: -Da, sunt LED-uri, suprafața răspunde la atingeri, iar pe deasupra avem furnir. Poți comuta diferite lucruri, poți desena sau scrie.
Marian Andrei: -Aici îmi arată consumul de energie.
Robin Moreau, reprezentant companie: -Practic, poți vedea și controla multe dispozitive din casă.
Marian Andrei: -Cum pot să scriu?
Robin Moreau, reprezentant companie: -Îți voi arăta aici. Poți vedea sau trimite mesaje, răspunde foarte ușor
Marian Andrei: -Cât costă?
Robin Moreau, reprezentant companie: -Pe Kickstarter costă 499 de dolari.
Un alt produs care a atras multe priviri la târg este un robot care arată ca un skateboard și care poate muta mașinile în parcări, astfel incât să le organizeze eficient.
Marian Andrei: "Acesta este Parkie, un robot autonom care ajută oamenii să parcheze mai bine. Cum funcționează? Șoferul lasă mașina într-un loc special amenajat, roboții, doi la număr, vin automat sub mașina abia parcată și mută autoturismul într-un alt loc. Când șoferul se întoarce la mașină, dă comandă iar aceștia o aduc înapoi.”
Compania testează deja acest produs în câteva parcări din Coreea de Sud.
Târgul din Las Vegas continuă și zilele următoare, iar noutățile de la CES se văd săptămâna aceasta la ILIKE IT.
Sursa: Pro TV
Etichete: ilikeit, tehnologie, marian andrei, las vegas, gadget,
Dată publicare:
10-01-2024 08:45