Urmează o perioadă de instabilitate și incertitudine pe plan economic, inclusiv în România.  

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

Este de așteptat ca războiul și sancțiunile anunțate de țările occidentale să ne afecteze și pe noi. Vor urma noi creșteri de prețuri, spun specialiștii. Cuvântul cheie în această perioadă ar trebui să fie „prudența”.

Alexandra Smedoiu, analist financiar și președinte CFA România, a fost invitată Ștefanei Todică la emisiunea iBani.
Ce putem face în această perioadă pentru a ne proteja de efectele războiului, puteți afla în detaliu de la ora 10, pe stirileprotv.ro.

”Nu m-aș arunca la cheltuieli care nu sunt necesare”

”Trebuie să fim prudenți în tot ceea ce facem: în modul în care economisim, în modul în care investim, în modul în care consumăm și față de tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Prudență, acesta este cuvântul anului 2022.

Nu m-aș arunca la cheltuieli care nu sunt necesare, care nu sunt previzionate în planurile mele. Ar trebui să ne gândim la compania noastră ca la o familie, să avem un buget de venituri și cheltuieli, să ne gândim ce este util, ce este necesar și să nu facem cheltuieli nesăbuite și neplanificate în această perioadă.

Mai bine ținem banii, îi investim în instrumente financiare care pot să ne ofere protecție împotriva inflației și astfel putem să fim mai liniștiți și să facem planuri și mai bune pe viitor”, a spus Alexandra Smedoiu.