Cum să iei credit cu dobândă de doar 2,49%, fără garanții. La ce îl poți folosi și ce condiții trebuie să îndeplinești
Băncile încep o nouă sesiune de înscrieri pentru programul "Family Start", ultima de anul acesta, după ce Ministerul Familiei a anunțat că a suplimentat plafonul pentru acest program guvernamental, cu 45 de milioane de lei.
Trei bănci partenere au primit mai mulți bani pentru proiect: Exim- Banca Românească, Libra Internet Bank și Techventures Bank.
Pentru programul Family Start, suma maximă care poate fi împrumutată este de 150.000 de lei, iar vârsta celor care se înscriu trebuie să fie mai mică de 45 de ani.
Alegeri 2024
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
19:35
Peste un milion de tineri vor vota pentru prima dată la alegerile prezidențiale. „Este arma noastră”
15:04
Traian Băsescu: ”Susțin Forța Dreptei în folosul doamnei Lasconi. Pe Geoană, dacă îl zdruncin puțin, își pierde busola!”
Condiția principală este ca venitul pe membru de familie să fie mai mic de 6.000 de lei. Dobânda în acest program este subvenționată în proporție de 75% de stat, ceea ce îl transformă, practic, în cel mai avantajos împrumut bancar din România.
Ce trebuie să facă cei care își doresc un astfel de împrumut, a explicat Corneliu Toma, reprezentantul unei bănci din program, la emisiunea iBani, prezentată de Ștefana Todică.
Corneliu Toma: “Acest plafon de garanții (n.r. 45 mil. lei) ar ajunge pentru aproximativ 300-400 de beneficiari- familii, dar nu toți se încadrează la suma maximă.” (...)
Ștefana Todică: Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care trebuie să se înscrie?
Corneliu Toma: “E condiția legată de venit, care este importantă, și cea de vârstă, pentru că creditul se adresează familiilor tinere, celor care și-au întemeiat o familie sau care urmează să-și întemeieze o familie, precum și familiilor monoparentale. De asemeni, ce este important de menționat este că pe lângă condițiile programului, toți beneficiarii trebuie să respecte și condițiile interne ale băncii care acordă finanțarea. Prin urmare, pot să existe condiții suplimentare și fiecare bancă să aibă condiții proprii. (…) Este, totuși, un credit care trebuie rambursat, chiar dacă dobânda este extrem de avantajoasă, și prin urmare, se face o analiză a eligibilității solicitantului. Nu e un credit în care, dacă se îndeplinesc aceste condiții, este garantată aprobarea.”
Nu e nevoie să fii căsătorit pentru a te împrumuta. Poți lua banii și pentru a plăti alt credit
Corneliu Toma: “Dacă e vorba de o familie în care (cei doi) nu sunt căsătoriți, dar locuiesc și conviețuiesc împreună, este necesar să aibă același domiciliu pe buletin. Programul permite această facilitate, să poți aplica și dacă nu ești căsătorit, dar formezi o familie - și atunci e nevoie de o declarație pe propria răspundere și respectiv adresa comună pe buletin.
Practic, în momentul de față, este cel mai atractiv credit de pe piață. În primul rând, este partea de dobândă, care este 75% subvenționată de stat. Dobânda standard pentru acest credit este IRCC plus 4%, pe baza indicelui de referință. Asta înseamnă o dobândă de 9.99 %, din care 75% este subvenționată de stat. Deci clienții ajung să plătească, de fapt, o dobândă de 2,49%.”
Corneliu Toma a amintit că există fonduri și pentru studenți – prin programul Student Invest, care este încă și mai avantajos decât Family Start, pentru că statul subvenționează în întregime dobânda.
Perioada maximă pentru care se acordă cele două tipuri de credit este de cinci ani, iar banii pot fi folosiți și pentru a finanța (chiar și parțial) un împrumut existent deja.
“Un alt element care le face extrem de atractive pe ambele e faptul că nu necesită garanții, pentru că statul acordă garanție pentru aceste programe. E destul de dificil de găsit în piață un credit de 150.000 de lei pentru care să nu se solicite o garanție imobiliară, de exemplu.”
Sursa: StirilePROTV
Etichete: bani, studenti, tineri, credit, familie,
Dată publicare:
25-10-2024 15:10