Tronsonul de cale ferata Vintu de Jos – Simeria va fi reabilitat cu 290 milioane de euro

14-05-2013 10:46


Cale ferata

 Tronsonul care asigura legatura feroviara intre centrul si vestul tarii, Vintu de Jos – Simeria va fi reabilitat de o asociere de firme in baza unui contract in valoare de 1,255 miliarde lei, fara TVA (290 milioane euro).

 Contractul dintre compania de Cai Ferate Romane si asocierea de firme are ca termen de executie 30 de luni, la care se adauga perioada de garantie a lucrarii, de 24 de luni. Proiectul cuprinde lucrari de reabilitare si modernizare a infrastructurii feroviare, care vor asigura viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de calatori si 120 km/h pentru cele de marfa.

Reabilitarea tronsonului Vintu de Jos – Simeria, parte a tronsonului Coslariu – Simeria va avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii economice pe plan regional pentru judetele Alba si Hunedoara, prin legaturi directe si rapide pe cale ferata, mentioneaza reprezentantii CFR.

Sursa de finantare este asigurata in proportie de 85% de catre Comisia Europeana prin Fondul de Coeziune si 15% fonduri de la bugetul de stat.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO