Descoperirea infricosatoare facuta de cativa muncitori, in fata Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane din Deva
De o descoperire infricosatoare au avut parte, astazi, mai multi muncitori care amenajau peluza din fata Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane din Deva.
In timpul lucrarilor, ei au dat de o punga de plastic in care erau mai multe fragmente osoase, bucati de craniu si de bazin. La fata locului au ajuns atat politistii, reprezentantii muzeului, cat si medicii legisti care urmeaza sa inventarieze ramasitele si sa stabileasca vechimea lor.
Daniel Iancu, purtator de cuvant Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane:"Practic au fost descoperite niste oase si ceramica in apropierea muzeului unde la inceputul anilor 2000 au fost facute sapaturi arheologice".
Fragmentele osoase au fost descoperite de muncitori chiar pe locul unde, odinioara au fost dependintele Castelului Magna Curia. La inceputul anilor 2000, acolo s-au mai facut sapaturi arheologice, insa lucrarile au fost abandonate. Cu timpul, vegetatia si pamantul au acoperit vechiul santier arheologic care se afla la cativa metri de aleile Parcului Cetate din Deva. Oasele ridicate de medicii legisti, au fost puse in mai multe pungi de plastic de culoare neagra.
Politistii, specialistii criminalisti si muzeografii sositi la fata locului incearca sa faca lumina in acest caz.
Bogdan Nitu, purtator de cuvant Politia Judeteana Hunedoara: "Osemintele au fost descoperite accidental de catre persoane care efectuau lucrari de amenajare a teritoriului,se aflau intr-un material din plastic."
Dan Marculescu, sef Serviciul Judetean de Medicina Legala Hunedoara: "Sunt de natura umana, au o vechime mare, iar numarul persoanelor sau cadavrelor carora le apartin va fi stabilit dupa o inventariere exacta a lor".
Medicii legisti urmeaza sa stabileasca provenienta fragmentelor osoase si, in functie de rezultat, politistii vor incheia cercetarile.