Castelul Corvinilor din Hunedoara a prins viata, vineri seara. Cum s-a desfasurat cel mai mare festival de opera in aer liber

Ultima actualizare: 22-07-2014 07:00

Batranul Castel al Corvinilor din Hunedoara a prins vineri seara viata. In sala Dietei au rasunat acorduri de vals, la ceremonia care a incheiat grandios cel mai mare festival de opera in aer liber din Romania: Opera Nights.

Doamnele au imbracat tinute de epoca, iar invitatia la dans au facut-o cavalerii - care in serile trecute au urcat pe scena, in spectacole exceptionale.

Acordurile muzicii au rasunat din nou la castel din Hunedoara, sala s-a umplut de forfota, iar invitatii au retrait farmecul vremurilor de altadata.

Turist: "Este un bal extraordinar. Cred ca fiecare turist de la Castelul din Hunedoara si-ar fi dorit sa afle la un moment dat cat de frumos poate sa sune muzica aici."

Vrajiti de decor si mai ales de atmsofera, doi tineri din Bucuresti au acaparat privirile tuturor, cu un tango argentinian plin de pasiune.

Seara a inceput cu insa cu opera. Ultimul spectacol pus in scena in cadrul Festivalului in aer liber Opera Nights a fost Tosca, amanat de miercuri din cauza ploii. Vremea rea a creat neplaceri si aseara, cand organizatorii au fost nevoiti sa mute spectacolul de la Castel - la Teatrul din Hunedoara.

Alexandru Gruian, organizatorul festivalului: "Oamenii au venit si se dovedesc a fi niste spectatoti educati, care stiu unde sa aplaude, carora le place opera si care ne motiveaza deja sa facem programul pentru anul viitor."

Spectatoare: "Atmosfera creaza o stare de lejeritate, o stare de confort. Ne aduce putin intr-un domeniu care la noi este de mult pierdut: cultura."

Urmatoarea editie a festivalului de opera in aer liber va avea loc la anul, cand organizatorii promit un adevarat regal artistic.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO