Sfârșit de an generos pentru unii angajați. Unele firme pregătesc pachete de sărbători de peste 1.000 de lei de angajat
Va fi un sfârșit de an destul de generos pentru unii angajați. Pe lângă primele ori coșurile tematice de iarnă, unii angajatori pregătesc pentru ei și petreceri de Crăciun, după ce în ultimii doi ani au fost tăiate de pe listă ori s-au ținut online.
Mai bine de 70% dintre companiile chestionate de o platforma de locuri de muncă spun că își vor răsplăti angajații de sărbători.
Așa au arătat petrecerile de Crăciun din ultimii doi ani pentru angajații acestei companii din capitală. În 2020, au petrecut din fața laptopului, iar in 2021 au luat masa împreună în oraș. Își vor lua insa revanșa curand când, spun ei, vor petrece cât pentru trei ani la un loc.
Andreea Gheorghe, reprezentantul companiei: ”Fiecare coleg să se costumeze cu ce are el mai kitschos prin casă și să ne întâlnim să pertecem împreună. Încercăm să încropim ceva cu resurse cât mai puține și atunci ne-am gândit la un kitsch party”.
Cei care organizeaza astfel de evenimente confirmă că au avut o mulțime de solicitari din partea companiilor.
Sergiu Toader, reprezentantul unei companii care organizează evenimente: ”Mulți dintre angajați sunt noi, angajați remote și oamenii necunoscându-se întrei ei au simțit nevoia să-i aducă împreună, să se conecteze, să interacționeze. În anii trecuți se punea mai mult accent pe zona de petrecere și atât. Acum petrecerile încep imediat după prânz sau după-masă în așa fel încât să poată să prindă și aceste activități, ele prelungindu-se și în timpul petrecerii”.
Dincolo de distractie, primele sunt mult mai apreciate de angajați și, prin urmare, sunt si cele mai asteptate. Nu lipsesc nici bine-cunoscutele coșuri cu vin, cozonac și ciocolată, care vor ajunge în special la angajații din firmele mici ori acolo unde angajatorii nu au avut un profit mare anul acesta.
Indiferent de tipul de primă, aproape o treime dintre angajatorii care au participat la un sondaj recent au declarat că pachetului de sărbători va fi de peste 1.000 de lei de angajat. La polul opus, 21% dintre cei chestionatii spun că se vor limita la un buget cuprins între 100 și 200 de lei de salariat.
Ana Călugăru, reprezentantul unei platforme de recrutare: ”Vorbim în primul rând despre domeniile foarte mari și stabile, vorbim despre companii cu prezență internațională, retail, industria bunurilor de larg consum, despre telekom, bănci. Desigur, nici domeniile care sunt mai mici nu renunță la aceste daruri oferite de Crăciun.”
Și zilele libere ori acoperirea cheltuielilor casnice se află pe lista bonusurilor oferite anul acesta.