Se fac angajări la stat. Guvernul oferă salarii de până la 4.000 de euro lunar
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării recrutează experți IT&C, cărora le oferă salarii de mii de euro lunar.
Potrivit unui comunicat, salariile „la stat” pornesc de la aproximativ 18.900 lei și până la 28.700 lei brut pentru ingineri de sistem sau administratori baze de date, și pot urca până la 34.000 lei brut pentru funcția de conducere.
Candidații pentru funcția contractuală de conducere și pentru cele 16 funcții de execuție pot depune dosarul pentru procesul de selecție până pe 26 aprilie, iar interviurile vor avea loc în perioada 3-5 mai 2022.
Experții IT care se vor angaja la stat până în anul 2026 vor face parte din ”Grupul Operativ pentru Implementarea și Monitorizarea Reformelor și Investițiilor privind Transformarea Digitală” (Task Force) din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
”Am mare încredere că specialiștii IT&C din mediul privat ni se vor alătura cu expertiza lor valoroasă și vor contribui în mod concret la reușita procesului de digitalizare a României”, spune ministrul Marcel Boloș, conform sursei citate.
Documentele aferente concursului, respectiv anunțul cuprinzând condițiile generale și specifice, calendarul de desfășurare a concursului, bibliografia și tematica, sunt disponibile aici.
Pachetele salariale - care sunt competitive cu cele din mediul privat - au fost stabilite de Autoritatea pentru Digitalizarea României, în urma consultării datelor și statisticilor oferite de Institutul Național de Statistică (INS) și a solicitărilor privind nivelul salarial al specialiștilor IT&C adresate primelor 10 companii de profil, în funcție de profitul net înregistrat în 2020 (conform Oficiului Național al Registrului Comerțului), precum și consultării principalelor companii de consultanță (Deloitte, EY, KPMG și PwC).
”Ţinând cont de faptul că persoanele care vor ocupa aceste posturi trebuie să deţină competenţe profesionale de înaltă calificare în specialitate, respectiv pentru asigurarea unei motivări pe măsura nivelului de expertiză solicitat, coroborat cu responsabilităţile şi atribuţiile din fişele posturilor, se impune oferirea unui pachet salarial atractiv şi competitiv cu piaţa muncii din mediul privat. Astfel, din analiza tuturor datelor şi informaţiilor primite, am apreciat ca fiind elocvente în contextul mai sus prezentat statisticile din anul 2021 - PayWell 2021, actualizate cu 8%, conform estimării de creştere salarială în industrie în ultimul an, statistici realizate de către compania PricewaterhouseCoopers Tax Services SRL, precum şi intervalele salariale la categoriile de specialişti regăsiţi în cadrul companiei KPMG Romania SRL”, explică președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Dragoș Vlad.