"Revolutia fiscala" a noului Guvern a ingenuncheat leul. Premierul Tudose si Dragnea se contrazic cu ministrul de Finante

29-06-2017 18:40

In ziua investirii, noul guvern PSD-ALDE dinamiteaza mediul privat romanesc cu o serie de balbe si porneste o asa-zisa revolutie fiscala care ar putea avea urmari grave si pe termen lung.

Initial, ministrul desemnat la Finante, Ionut Misa, a anuntat ca Pilonul 2 de pensii, la care au cotizat aproape 7 milioane de romani si care administreaza active de aproape 40 de miliarde lei, va fi desfiintat. Haosul a fost sporit, de seful sau premierul Mihai Tudose, care l-a contrazis pentru apoi Liviu Dragnea sa nege totul.

Cert este ca acelasi cabinet se pregateste sa impuna impozit pe cifra de afaceri tocmai acelor companii care in acest moment, dau cei mai multi bani, la buget. Vor da si mai multi, chiar daca ele vor avea pierderi. Si nu in ultimul rand, va aparea o taxa de solidaritate. Dupa toate aceste anunturi controversate a fost degringolada la bursa, iar leul a devenit si mai mic decat era.

In prezent 7 milioane de romani au conturi individuale de pensii private in Pilonul 2 in care s-au acumulat aproape 8 miliarde de euro. La ora la care a aruncat aceasta bomba, ministrul credea ca banii nu vor fi pierduti de romani. "Absolut toti cei care au cotizat la pilonul de pensii ei avand posibilitatea sa opteze pentru bugetul Asigurarilor Sociale sau pentru Pilonul 3, cel privat, practic vor opta intre posibilitatea de a le administra statul banii si a le oferi o pensie la sfarsitul stagiului de cotizare sau sa fie un privat care face acest lucru."

Desi Ionut Misa era foarte sigur pe el, seful lui direct nu stie nimic despre desfiintarea Pilonului 2. "Nu se desfiinteaza, Dumnezeule, de unde asa ceva ?!”, a fost reactia lui Mihai Tudose. “Eu stiu de ce a spus ministrul, o sa il intreb, cum sa spuna asa ceva ? Nu se desfiinteaa, punct”

Iar seful suprem din PSD a pus punct discutiei. "aA inceput cu stangul, nu se face"

Chiar daca a fost doar o neintelegere, aceasta ii costa pe toti romanii. In mai putin de o ora de la declaratiile lui Ionut Misa, cursul leu s-a prabusit pe piata interbancara, cursul a ajuns de la 4,55 la 4,57 de lei pentru un euro, iar actiunile cotate la Bursa de Valori au avut caderi semnificative.


VIDEO PROTVPLUS.RO