Prima victimă ”de calibru” a Brexit-ului. O mare companie britanică a intrat în insolvență

22-05-2019 16:48


Brexit

Al doilea cel mai mare producător de oțel din Marea Britanie, compania British Steel, a intrat în insolvență, punând în pericol slujbele a mii de muncitori.

Compania a ajuns în această situație după ce Guvernul britanic a refuzat să acord un împrumut de 30 de milioane de lire sterline. The Independent scrie că, din acest motiv, peste 4000 de locuri de muncă sunt în pericol să dispară, amenințând la rândul lor alte 20.000 de slujbe, ca o reacție în lanț.

Greg Clark a declarat că Guvernul a lucrat ”fără odihnă” pentru a salva compania, însă nu au mai rămas opțiuni legale prin care să fie asigurat un suport financiar.

Experții în insolvență spun despre acest caz că este ”prima victimă de calibru greu a Brexit-ului” și au avertizat asupra riscului de apariție a unui ”efect tsunami”, care i-ar putea afecta pe plătitorii de taxe.

La rândul lor, sindicatele spun că prăbușirea companiei este o ”catastrofă economică și industrială” și au promis că vor continua să lupte pentru salvarea locurilor de muncă în această companie.

Potrivit The Guardian, în 2016 Greybull Capital a cumpărat compania British Steel cu 1 liră sterlină de la Tata Steel.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO