Posta Romana ar putea sa nu mai fie privatizata. Compania straina care voia sa o cumpere s-a razgandit

Dată publicare: 15-09-2015 16:03
Dată actualizare: 18-09-2015 07:51


Posta Romana, cutie postala

Dupa ce belgienii de la bpost nu au depus pana marti nicio oferta angajanta pentru Posta Romana, Guvernul ar putea sa reanalizeze procesul de privatizare al companiei
 

Ministerul pentru Societatea Informationala informeaza printr-un comunicat ca „ofertantul selectat pentru vanzarea celor 51% din actiunile Companiei Nationale Posta Romana, bpost, nu a avansat o oferta angajanta pana la termenul limita stabilit (15 septembrie 2015, ora 12:00 PM). Avand in vedere imbunatatirea situatiei economice a Postei Romane si diversificarea portofoliului de servicii oferite, MSI considera ca procesul de privatizare aprobat prin HG nr. 761/2012, cu modificarile si completarile ulterioare, este necesar sa fie supus analizei Guvernului Romaniei”.

Potrivit aceluiasi comunicat. ”In ultimii ani, Posta Romana a initiat mai multe actiuni in perspectiva unei capitalizari rapide si consistente, metoda aleasa de actionarul majoritar, statul roman, fiind majorarea de capital prin aport de capital privat. [...] In perspectiva privatizarii, atat actionarul majoritar, cat si Posta Romana au intreprins toate demersurile care sa clarifice si sa imbunatateasca pozitia companiei ca oportunitate de investitii."

In cadrul procesului de privatizare a Postei Romane, MSI este consiliat de consortiul format din KPMG Romania si de Tuca, Zbarcea & Asociatii. Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%. In primele sapte luni ale acestui an, compania a inregistrat un profit net de 18,3 milioane de lei (4,13 milioane de euro), in conditiile in care profitul brut a depasit cu 87% cifra prognozata in Bugetul de Venituri si Cheltuieli pentru 2015. De asemenea, Posta Romana a incheiat si anul 2014 cu un profit net de 22,8 milioane de lei (5 milioane de euro), dupa cinci ani de pierderi.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO