Ponta: FMI ne-a transmis ca e mai bine sa refacem procedura la CFR Marfa decat sa fie contestata


Ultimul update: Duminica 27 Octombrie 2013 00:32
Data publicarii: Joi 24 Octombrie 2013 08:14
Categorie: Stiri Economice
Christine Lagarde, Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat ca FMI a transmis foarte clar Guvernului ca este mai bine sa refaca procedura de privatizare a companiei CFR Marfa decat sa existe o procedura contestata.

"Lucrurile stau in felul urmator: cei de la FMI ne-au transmis foarte clar ca e mai bine sa refacem procedura, sa o luam de la capat, sa dureze 9-10 luni decat sa fie o procedura contestata. De altfel, avem in acordul cu ei foarte clar prevazut ca se reia o procedura in termen mult mai relaxat si nu o sa mai fim pusi sub presiune", a spus Ponta, conform Mediafax, care citeaza TVR.

Privatizarea CFR Marfa nu s-a putut insa finaliza la termenul limita, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

Saptamana trecuta, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor sa inceapa procedurile pentru o noua privatizare a companiei, proces care sa fie incheiat pana in vara anului viitor.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO