Las Vegas nu mai e capitala jocurilor de noroc. Un oras cu doar 500.000 de locuitori i-a luat locul

28-01-2013 07:49

Cu toata criza ce a afectat economia mondiala, statele din Asia nu par sa se uite la bani cand vine vorba de investitiile in turism. Mai exact, in cazinouri care sa atraga bogatii lumii si in care sa se joace sume de ordinul miliardelor de dolari.

Tonul l-a dat Macao, care a reusit sa detroneze Las Vegas si sa devina cel mai mare jucator de piata internationala a jocurilor de noroc.

Si alte tari asiatice incearca acum sa urmeze reteta, cu speranta ca-i vor lasa mult in urma pe rivalii americani.

Investitia in constructii impunatoare si faptul ca a permis marilor companii americane sa intre pe piata asiatica, a facut ca Macao sa devina in ultimii ani destinatia preferata a pasionatilor de jocuri de noroc

Cazinourile din orasul de doar 500.000 de locuitori au avut anul trecut o cifra de afaceri de 33.5 miliarde de dolari. Si i-au inspirat si pe altii.

Autoritatile filipineze au decis sa investeasca 4 miliarde de dolari intr-o oaza dedicata jocurilor de noroc in Manila.

Expansiunea nu va fi insa usoara, caci investitorii au inca de luptat cu legile "invechite" ale unor state. Tocmai de aceea, expertii cred ca Macao, o regiune a Chinei care beneficiaza de un regim administrativ aparte, va ramane lider incontestabil pe piata asiatica.

Daca investitorii vor castiga totusi pariul, piata jocurilor de noroc din Asia isi va dubla castigurile pana in 2015, detronand cu mult rivalii americani. Iar turismul ar putea cunoaste o crestere direct proportionala.


VIDEO PROTVPLUS.RO