Moneda din argint de 10 lei dedicata Luciei Sturdza - Bulandra, pusa in circulatie de BNR


Ultimul update: Luni 10 Iunie 2013 06:46
Data publicarii: Vineri 07 Iunie 2013 13:38
Categorie: Stiri Economice
bnr

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, pe 10 iunie, o moneda din argint dedicata implinirii a 140 de ani de la nasterea Luciei Sturdza - Bulandra, potrivit unui comunicat al institutiei remis MEDIAFAX.

Caracteristicile monedei sunt urmatoarele: valoare nominala - 10 lei, metal - argint, titlu - 999‰, forma rotunda, diametru - 37 mm, greutate - 31,103 g, calitate proof, cant zimtat.

Aversul monedei reda imaginea vechii cladiri a Teatrului National din Bucuresti, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala "10 Lei" si anul de emisiune "2013".

Totodata, reversul monedei prezinta portretul, semnatura actritei Lucia Sturdza-Bulandra si anii intre care a trait, respectiv "1873" si "1961", elemente suprapuse peste o compozitie sugerand arta teatrala, iar in arc de cerc, inscriptia "LUCIA STURDZA-BULANDRA" .

moneda bnr
Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. De asemenea, brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede.
Pretul de vanzare al monedei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 310 lei/buc.
Monedele din argint dedicate implinirii a 140 de ani de la nasterea Luciei Sturdza-Bulandra au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se va realiza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Citeste si:

Cele mai scumpe orase din lume. Tokyo pierde primul loc, pentru prima oara in ultimii 3 ani

Sursa: Mediafax

Cursul BNR a atins maximul ultimelor doua luni dupa ce a crescut cu 2,96 bani. Cat costa 1 EURO
VIDEO PROTVPLUS.RO