Ministerul Mediului lansează programul Rabla pentru motociclete: 3500 de lei, prima de casare

Ultima actualizare: 11-02-2020 14:31

Ministerul Mediului a anunțat, marți, că lansează în premieră, în România, ”Programul Rabla pentru motociclete”.

Astfel, cei care au motociclete vechi și vor dori să le schimbe cu modele noi, vor beneficia de la statul român de o primă de casare în valoare de 3500 de lei.

Ministrul Costel Alexe a explicat că autoritățile au dorit să păstreze raportul de subvenție aplicat la automobile, de aproximativ 10 % din valoarea vehiculului.

”De ce 3500 de lei? Pentru că vrem să fie echitate între cumpărătorii de mașini și cei de motociclete. Dacă la mașini decontăm în jur de 10 % din valoarea autovehiculului nou, am vrut să păstrăm aceeași proporție și la motociclete, acestea fiind ceva mai ieftine decât autovehiculele.” - a spus ministrul Mediului.

Totodată, programul Rabla Plus, prin care este stimulat programul de achiziție de mașini cu emisii zero sau scăzute, ministrul Mediului a anunțat că ”nul acesta avem cel mai mare buget de când există acest program”: 140 milioane de lei, o creștere de 45% față de anul trecut.

Vrem cât mai multe mașini electrice în traficul urban din țară.” - a spus Alexe.

Primele vor fi la fel ca anul trecut: 10.000 de euro pentru cumpărarea unui automobil full electric și 4.500 de euro pentru un automobil hibrid, dar nu mai mult de 50 % din valoarea autovehiculului nou. Bugetul ar permite astfel cumpărarea a 2.500 de automobile full electric și 400 de hibride. 

”Ce e nou la Rabla Plus? În primul rând condiția de a nu înstrăina mașina cel puțin un an.” - a mai spus ministrul Mediului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO