Iohannis: "PSD are un hobby din a schimba tot ce funcţionează". Ce spune despre pilonul II


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 18 Aprilie 2018 11:33
Categorie: Stiri Economice
Klaus Iohannis

Preşedintele Iohannis a comentat miercuri la Palatul Parlamentului schimbările legislative propuse de majoritate.

Klaus Iohannis a comentat miercuri varianta propusă de Ministerul Finanţelor ca pensiile din pilonul 2 să devină opţionale. „Cred că acest veşnice schimbări nu aduc decât bulversări şi incertitudini. Am observat că PSD a făcut un hobby din a schimba tot ce funcţionează în România. A schimbat sistemul de impozite şi taxe, a mărit salariile până le-a micşorat, acum vrea să desfiinţeze pilonul II de pensii. Nu e bine, se poate guverna aşa, dar cu rezultate bune. Lucrurile care au fost stabilite pentru mulţi ani – şi PSD era acolo când s-a luat decizia – nu e bine să se schimbe”, a spus şeful statului.

„Se schimbă – trebuie, nu trebuie – Legile Justiţiei. Se schimbă - trebuie, nu trebuie – impozitarea, salariile. Acum umblăm la sistemul de pensii. După, poate umblăm la securitatea naţională. Nu crecd că mergem spre o stabilitate a statului român ci, dimpotrivă, prea multe lucruri abordate în prea scurt timp duc la o instabilitate pe care nu şi-o doreşte nimeni.”

„Dacă toată lumea schimbă legi, rezultatul e un declin”, a conchis şeful statului.

Legat de modificarea legislației privind securitatea naţională anunţată luna trecută de liderul PSD şi pentru care comisia specială va fi înfiinţată miercuri, Iohannis a declarat: „Un scenariu ar fi ca un PSD dornic să ocupe toate instituţiile statului, să le acapareze, să forţeze schimbări ale legislaţiei în domeniul securităţii naţionale în sensul unui control politic, fără să colaboreze cu preşedinţia, CSAT, armata, serviciile. Acesta este un scenariu prost. Alt scenariu – o coaliţie responsabilă care înţelege nevoia modernizării legislaţiei în domniul securităţii, colaborează cu Preşedinţia, CSAT, serviciile, şi în final se obţine o legislaţie modernizată. Acesta e scenariul pe care mi-l doresc şi am speranţa că va deveni realitate.

Nu aş fi de acord cu scoaterea serviciilor de sub autoritatea Preşedinţiei şi CSAT. Bănuiesc că după ce azi se înfiinţează comisia specială, vor nota care sunt partenerii importanţi.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO