Investitiile in bani nu mai sunt avantajoase.Sfaturile specialistilor pentru romanii care vor profit
Dobanzile oferite de banci pentru depozitele in lei au scazut in ultimele luni sub nivelul de 5%. Asa ca sumele primite de cei care aleg aceasta modalitate ca sa-si pastreze economiile nu mai acopera nici macar inflatia.
Daca vor alte solutii de castig pot investi in arta, actiuni sau chiar in imobiliare.
Exista deja romani care si-au facut calculul ca ar putea castiga din nou din imobiliare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Conform tuturor statisticilor, pretul mediu pe piata pentru o garsoniera e de 32.000 de euro, daca faci aceasta investitie, in loc sa pui la banca unde castigi maxim 1.600 de euro pe an poti sa obtii un venit anual de 2.700, aproape dublu", a declarat Dragos Valceanu, presedinte Asociatia Brokerilor Imobiliari.
Si arta este un domeniu in care cine are fler isi poate plasa economiile.
"O crestere a pietei de arta contemporana, unde se petrec investitii. aici, sumele sunt inca mici, dar in crestere. Daca anul trecut sau cu un an inainte se puteau cumpara majoritatea artistilor contemporani cu cateva sute de euro, cateva mii de euro, deja in doi ani de zile avem 20-30 de artisti care au sarit de 10.000 de euro", spune Alexandru Baldea, managing partner Artmark.
Iar variantele nu se termina aici. In timp ce aurul pierde teren, unii se intereseaza de bijuterii cu diamante: "Marylin Monroe spunea ca diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei fete. Asa ca daca aveti o suma de bani si nu doriti sa o tineti la banca, de ce sa nu va faceti o bucurie si sa investiti intr-o bijuterie cu aceasta piatra pretioasa, care nu isi pierde valoarea in timp."
Spre deosebire de occident in Romania nu exista o piata a diamantelor brute care sa fie pastrate asemeni lingourilor la banca si vandute mai apoi in profit. Asa se face ca cei care pariaza pe podoabe risca sa le dea in pierdere la casele de amanet.