Harta Bucurestiului, "redesenata" de companiile IT si centrele de afaceri. Zonele care se dezvolta in ritm accelerat
Bucurestiul va avea o fata noua in urmatorii ani. Companiile IT si centrele de afaceri care si-au deschis sedii aici schimba harta Capitalei.
Zeci de cladiri de birouri se construiesc in ritm accelerat, iar dezvoltatorii profita si adauga in jurul lor ansambluri rezidentiale. Asa s-a intins orasul in foste zone industriale sau chiar in camp.
In zona exclusiviste sau industriale, in centru sau periferie, in oras sau in camp apar cartiere noi. Practic in Bucuresti se construieste din nou in ritm accelerat.
In nordul Capitalei, la iesirea din oras, se construiesc trei ansambluri rezidentiale pe o raza de mai putin de un kilometru. Sunt apartamente si case de lux cu preturi care pleaca de la 100, chiar 200 de mii de euro. Nu stim inca cine va locui aici, insa dezvoltatorii s-au gandit, fara indoiala, la cei care lucreaza in zona de birouri Pipera, aflata la doar cateva minute de mers cu masina de aici. Dezvoltatorii sustin ca cererea este tot mai mare.
Laurentiu Sorescu, Manager de Vanzari: "- De curand firma mare din domeniul telefoniei si IT a venit pentru o solicitare de un numar de 40 de apartamente pentru angajatii din strainatate."
In zona de Nord a Bucurestiului exista acum 260 de mii de metri patrati de spatiu de birouri. In jurul lor, in cartierele Floreasca, Aviatiei ori Pipera se ridica acum nu mai putin de 60 de noi cartiere rezidentiale cu case si apartamente.
Infloreste insa si o alta zona a Bucurestiului: Grozavesti. Mai multe banci si companii IT au anuntat ca vor deschide acolo noi sedii. In zona sunt in constructie 250 de mii de spatii de birouri si odata cu ele si blocuri noi. Deocamdata 1600 de locuinte dar se estimeaza ca alte 2000 vor fi facute in urmatorii 2-3 ani.
Alexandru Petrescu: "- Este, totusi, o presiune din punctul de vedere al orelor petrecute in trafic. Sunt zona destul de aglomerate la metrou in zona de nord si atunci s-a simtit nevoia deschiderii unui al doilea pol de birouri din Bucuresti."
In consecinta, apropierea de locul de munca pare sa fi devenit principalul criteriu al celor care vor o casa noua. Nu pozitia centrala ori privelistea.
Raluca Buciuc, Analist Imobiliar: "Canalizarea catre servicii e un avantaj pentru noi, pentru ca nu implica infrastructura si atunci acea problema veche de infrastructura a Romaniei nu mai apare in discutie."
In Bucuresti, 10 mii de locuinte au fost date spre vanzare anul trecut. Iar anul acesta se estimeaza constructia a inca 12 mii.
Sursa: Pro TV
Etichete: imobiliare, Capitala, IT, constructii, ansamblu rezidential,
Dată publicare:
03-05-2017 19:00