Ford va "taia" sute de job-uri din Europa pentru a economisi 200 de milioane de dolari. Anuntul despre fabrica de la Craiova

Ultima actualizare: 06-02-2016 07:01
Ford B-Max

Gigantul american Ford vrea sa economiseasca peste 200 de milioane de dolari din afacerile europene, urmand ca sute de job-uri sa fie sacrificate in acest sens.

Staff-ul administrativ al Ford in Europa va fi redus, a declarat Jim Farley, presedintele diviziei europene a companiei, pentru Automotive News.

Numarul de angajati ce vor fi concediati nu a fost specificiat oficial, dar Farley crede, pe baza experientelor precedente, ca vorbim de cateva sute de oameni.

Ford a reusit anul trecut sa ajunga pe profit in Europa, dupa ce timp de 3 ani a pierdut peste 3 miliarde de dolari. Tinta de reduceri este de 200 de milioane de dolari, dar Farley asigura ca acesti bani vor veni si din alte surse, nu doar din reducerea de personal.

In legatura cu fabrica de la Craiova, a carei problema sta in vanzarile tot mai slabe ale modelului B-Max, Farley a asigurat ca este in continuare "o parte vitala" a operatiunilor companiei. "Vom continua sa cautam noi oportunitati pentru Romania", a mai spus seful Ford Europa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO