Fonduri europene pentru turismul Romaniei. Ce au facut cu banii europeni unii localnici sau asociatii, ca sa atraga turistii
Din dorinta de a atrage cat mai multi turisti straini in zonele pitoresti din Romania, localnicii care chiar vor sa faca ceva au accesat fonduri europene pentru a se dezvolta.
Multi s-au unit in asociatii, iar din banii primiti au cumparat biciclete si chiar cai. In felul acesta oaspetii pot sa descopere mai usor minunatiile Transilvaniei si Maramuresului.
La 20 de km de Alba Iulia, cativa oameni si-au unit fortele pentru a face cunoscuta zona numita Cheile Rametului, un canion spectaculos. Localnicii si-au facut o asociatie pentru promovare turistica si asa au luat fonduri europene. Din banii primiti au cumparat biciclete pentru turisti.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Maria Lucretia Mada - Asociatia „Vatra" Geoagiu de Sus: "O aventura in Cheile Rametului poate porni cu bicicleta, parcurcand cei 12 km pana la intrarea in chei".
Pe langa peisajele minunate, oaspetii sunt fascinati si de obiceiurile locului.
Si in Maramures, un tanar de 28 ani a reusit sa acceseze 200.000 de euro de la Uniunea Europeana, pentru a amenaja o baza de agrement in localitatea Ocna Șugatag.
Ionut Pop, beneficiar proiect: "Bicicelete sunt pregatite si pentru munte si pentru traseu de drum. In plus, pentru perioada de iarna, pentru doritori avem si o sanie si asteptam turistii cu drag."
Si domnul Gontea este foarte mandru de cei patru cai cumparati cu banii europenilor. A vazut ca turistii care veneau la pensiunea sa de la Bran se plictisesc, asa ca s-a gandit sa investeasca intr-un centru de echitatie.
Cu 150000 de euro, bani europeni pe langa cei patru cai, familia Gontea a ridicat un grajd, a cumparat harnasamente si cateva trasuri foarte performante.
"Avem frane pe saboti, frana de mana pentru cazuri de urgenta si perne de aer, ca atunci cand mergem pe drum nu se simte nimica."
Banii europeni pentru astfel de investitii se pot accesa prin programul national de dezvoltare rurala, unde sunt mai multe domenii de finantare.
Sumele variaza intre 70.000 si 200.000 de euro - unele nerambursabile, altele doar partial.
Sursa: Pro TV
Etichete: maramures, turism, turisti, fonduri europene, afaceri, bran,
Dată publicare:
19-02-2017 17:39