Dragos Cristian Dinu este noul ministru al Fondurilor Europene, dupa demisia lui Cristian Ghinea. A depus juramantul joi

Ultima actualizare: 30-10-2016 07:04
Dragos Cristian Dinu

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire in functia de ministru al Fondurilor Europene a lui Dragos Cristian Dinu, informeaza Administratia Prezidentiala.

Totodata, seful statului a semnat si decretul prin care ia act de demisia lui Cristian Ghinea din aceasta calitate.

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura a avut loc joi, la ora 18,30, la Palatul Cotroceni.

Dragos Dinu este specialist in managementul public, inclusiv managementul fondurilor europene. Incepand cu anul 2008, a fost expert international si national in domenii precum analiza functionala, planificare strategica, politici publice, analiza si dezvoltare institutionala. Din aceasta calitate, a reprezentat institutii internationale precum Banca Mondiala sau UNICEF si a coordonat si implementat proiecte in institutii publice din Romania, Georgia, Estonia, Republica Moldova, Macedonia, Kosovo sau Serbia.

Incepand cu luna mai 2016, a ocupat functia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Rolul sau in aceasta echipa a fost concentrat pe procese majore si actuale care privesc gestionarea fondurilor europene precum: desemnarea autoritatilor de management pentru perioada 2014-2020 sau ridicarea si inchiderea conditionalitatilor ex-ante aferente Acordului de Parteneriat 2014-2020.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO