Ce dobânzi are cea mai nouă bancă din România, deținută 100% de statul român, care și-a lansat oferta astăzi
Exim Banca Românească se lansează miercuri oficial pe piața de banking ca bancă universală, oferind servicii de creditare și depozit pentru populație. Până acum, fosta EximBank se adresa exclusiv persoanelor juridice.
„De astăzi devine oficială schimbarea denumirii EximBank în Exim Banca Românească, o bancă românească de top – poziția a 8-a în clasamentul băncilor după activele administrate. Banca va continua să își desfășoare activitatea pe cele două direcții principale: activitate în nume și în cont propriu – ca orice altă bancă comercială universală de pe piață, respectiv activitate în numele și în contul statului - independent de componenta comercială, va acționa în continuare pe segmentul garanțiilor și asigurărilor de stat, conform mandatului primit din partea statului român”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al Exim Banca Românească, citat de profit.ro.
EximBank a fuzionat cu Banca Românească la la sfârșitul anului 2022. După operațiune, Banca Românească, deținută anterior de National Bank of Greece, a dispărut ca entitate de sine stătătoare, fiind absorbită de banca de stat.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Dobânzi comparative la creditul ipotecar
Spre exemplu, pentru un credit ipotecar pe 30 de ani, Exim Banca Românească percepe o dobândă anuală efectivă DAE de 9,66% pe an, în cazul în care persoana împrumutată încasează salariul prin această bancă și 10,21% pe an dacă nu se regăsește în această situație. Avansul este de minimum 15% din prețul de achiziție al imobilului.
La un credit ipotecar de 250.000 RON, cu încasarea salariului/pensiei la Exim Banca Româneasca, rata lunara este de 2.007,96 RON, DAE 9,66%, iar valoarea totala plătibila 738.813,75 RON.
La CEC Bank, tot cu varianta virării veniturilor prin bancă, pentru aceeași valoare a creditului ipotecar, DAE este de 8.99%, cu un avans de 15%, o rată lunară inițială de 1.962 de lei
Banca Transilvania oferă DAE 8.85% - la creditul ipotecar cu dobândă fixă pentru cinci ani- avans minim tot de 15%, și o rată lunară de 1.748 RON.
La BCR, cu încasarea salariului prin bancă, DAE este tot 8,85%, avansul minim 15% iar rata de 1,924 lei.