Economia nipona, afectata de criza nucleara pentru mai multi ani

Dată publicare: 05-04-2011 06:26
Dată actualizare: 17-05-2012 23:35


Japonia

Criza nucleara de la Fukushima va lasa urme in economia nipona multi ani de-acum incolo, cred analistii, dupa ce au observat ca tot mai multi oameni ocolesc produsele cu eticheta Made in Japan.

Pentru moment, insa, japonezii sunt mai preocupati sa opreasca scurgerea de apa radioactiva de la centrala in Oceanul Pacific.

Nu stiu de unde vine, ce viteza are si nici cat de mare este debitul. Folosirea unor coloranti i-ar putea ajuta sa identifice traseul apei radioactive.

In ciuda tuturor asigurarilor, lumea pare sa ocoleasca produsele din Japonia. Testele realizate pana acum in Thailanda, Hong Kong sau Statele Unite au demonstrat ca nivelul de radiatii detectat pe bunuri importate din Japonia nu este periculos pentru sanatate.

Specialistii cred ca doar vanzarile la produsele high-tech si componentele electronice nu vor avea de suferit. De aceea, comerciantii din tara Soarelui Rasare au un singur mesaj pentru clientii de pe mapamond: "Continuati sa cumparati lucruri. Asta va ajuta Japonia. Daca toata lumea se panicheaza si nu mai cumpara nimic, nu ne vom descurca. Doar va inrautati economia".

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO