Domeniul în care îți găsești rapid un job primăvara asta

Ultima actualizare: 15-04-2022 15:50
job
StirilePROTV

Cu un nou record al numărului de oferte din piața muncii, atingând pragul de 40.000 de poziții deschise de către companii, acum este momentul oportun să acționezi, dacă vrei să-ți găsești un job mai bun.

Oferta de joburi de luna aceasta a depășit toate datele înregistrate până acum, cel puțin de când a apărut criza sanitară în România.

Mai mult, statisticile primului trimestru din 2022 indică faptul că oferta de joburi a crescut cu aproape 50 la sută față de același trimestru al anului trecut și arată o creștere semnificativă a activității pe piața muncii, pe fondul ridicării restricțiilor și revenirii la ritmul de lucru specific perioadei pre-pandemice.

Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru specialiști în Vânzări, IT/Telecom, Specialiști/Tehnicieni, Ingineri și în Financiar/Contabilitate. Dacă ești în căutarea unui job nou, în aceste domenii îți poți găsi rapid de muncă iar companiile au pregătit, pe lângă oferta salarială raportată la nivelul pieței, pachete de beneficii extrasalariale care să susțină noi angajați în dezvoltarea profesională.

Vânzări. Joburile în acest domeniu reprezintă 17 la sută din oferta de muncă activă pe BestJobs

Un job în vânzări este dinamic și implică activități diverse. Pentru că nu presupune cunoștințe tehnice ci reușita este determinată de abilitățile și competențele soft, astfel de activități pot fi temporare - să spunem că vrei un job în perioada facultății și alegi unul de reprezentant vânzări - dar în același timp oferă posibilitatea de a-ți construi o carieră, oferind un nivel înalt de satisfacție, recunoaștere și potențial de câștig.

Pentru că am menționat despre abilități și competențe, poate ar fi util să menționăm și care sunt cele mai frecvent căutate de către angajatori:

- Organizarea, tenacitatea și creativitatea. Una din activitățile principale este să rezolvi problemele clienților și să-i convingi că serviciile oferite de tine sunt cea mai potrivită soluție pentru ei.
- Cineva ambițios, competitiv și perseverent, care deține carismă și abilități de persuasiune, ar fi extrem de compatibil cu o funcție de agent în vânzări.
- O persoană răbdătoare, adaptabilă și implicată, care știe să ofere sfaturi pentru situații diverse și ține cont de faptul că fiecare client este diferit, s-ar potrivi cu profilul pentru un consultant în vânzări.

Care sunt salariile în funcție de județ

Ofertele salariale nete în vânzări fluctuează destul de mult în funcție de domeniu de activitate al companiei, regiune și experiența candidatului. În București și Ilfov, media ofertei salariale nete este de 993 euro/lună, în județul Iași este de 963 euro/lună, în Cluj este de 930 euro/lună iar în Timiș ajunge la 916 euro/lună. Totodată trebuie specificat că salariul într-un rol din vânzări este format dintr-o parte fixă și un comision, în funcție de performanță.

Pe lângă oferta salarială, companiile au și un pachet de beneficii extrasalariale pentru a motiva specialiștii în vânzări să se alăture echipei sau să își atingă targetul de lucru.

Printre cele mai frecvente sunt tichetele de masă, sisteme de bonusuri și recompense pentru activitate, traininguri și cursuri de formare profesională și dezvoltare de abilități specifice domeniului precum negociere, prezentare de produs, tehnici de vânzare.

Câte joburi sunt pe BestJobs în orice moment

Unul dintre avantajele majore ale unui job în vânzări este că mereu vei avea de-a face cu clienți noi și probleme noi, așa că nu e loc de plictiseală sau de rutină exagerată. Totuși, unele activități rămân o sarcină permanentă, oferind o structură clară, dar flexibilă, zilelor de lucru.

Date oferite de BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO