Tarifele politelor RCA nu vor mai fi plafonate. Cu cat ar putea creste pretul acestor asigurari

10-05-2017 19:00


Presedintele ASF nu exclude o majorare, dar crede ca se va face gradual si nu exploziv. Intre timp, ca sa nu-i afecteze pe soferii corecti, care nu produc accidente, cei de la ASF vin cu anumite solutii.

De pilda, introducerea unor cutii negre pentru masini, care ar urma sa-l monitorizeze pe sofer.

Tarifele maxime pentru politele RCA sunt in vigoare pana pe 18 mai. Deocamdata nimeni nu a anuntat ca plafoanele vor fi mentinute. Ce se va intampla cu preturile politelor RCA dupa liberalizarea pietei?

Misu Negritoiu, presedinte ASF: "Eu nu exclud o crestere graduala si diferentiata a primelor RCA. Se face in regim de tarife maximale. Exclud o crestere exploziva sau de genul de 20 la suta. "

Presedintele ASF promite ca va institui tarife de referinta. Astfel ca soferii sa stie cum sa negocieze si care sunt preturile corecte. Iata niste exemple. Tariful de referinta in cazul unui sofer de 31-40 de ani, pentru o masina cu un motor de 1200 centimetri cubi, este de 558 lei pe an.

Pentru un sofer de 41-51 de ani, cu o masina cu motor de pana in 2000 de centimetri cubi, tariful de referinta va fi de aproape 800 de lei.

CARTON: Tarife de referinta polita RCA:

Soferi 31- 40 de ani, 1200 cmc - 558 lei

Soferi 41-51 ani, 1801-2000 cmc - 798 lei

ASF vine insa si cu anumite solutii pentru reducerea tarifului la polita RCA, de pilda, puteti accepta pe masina instalarea asa numitei cutii negre pentru autoturisme. Demonstrati astfel ca sunteti un sofer model, iar pretul politei RCA va scadea cu 20, chiar si cu 50 la suta.

Pentru asta ar fi necesara insa schimbarea legislatiei.

VIDEO PROTVPLUS.RO