Daimler investeste 300 de milioane de euro in Romania. O noua generatie de cutii de viteza la Cugir


Ultimul update: Sambata 27 Aprilie 2013 06:58
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2013 14:53
Categorie: Stiri Economice

Nemtii de la Daimler, compania care produce si masinile Mercedes, vin cu adevarat in Romania. Vor investi 300 de milioane de euro in cele doua fabrici pe care de detinem in judetul Alba.

Suma aprobata astazi de conducerea concernului de la Stuttgart reprezinta aproape 10% din cat au investit toate firmele germane in Romania in ultimii 20 de ani.

Consiliul de Supraveghere al companiei Daimler a decis astazi sa extinda fabrica de cutii de viteze pe care o are in Romania. Va investi 300 de milioane de euro la Cugir si Sebes, unde va asambla o noua generatie de cutii de viteze pentru autoturismele Mercedes.

Nemtii vor ca la mijlocul acestui an, la Sebes sa inceapa productia unei cutii de viteze automate cu 5 trepte, iar din 2014, generatia actuala de cutii de viteze cu dublu ambreiaj sa fie, de asemenea, asamblata acolo.

Decizia nemtilor e determinata de faptul ca productia in Germania este supraincarcata si cererea este in crestere, dar si pentru ca producatorul german cauta locuri unde sa produca mai ieftin.

Firma pe care Daimler o detine in Romania, Star Transmission are deja aproximativ 800 de angajati, majoritatea la Cugir, unde nemtii au preluat o parte din fosta uzina de armament.

"Angajatii din Romania castiga de 7 sau chiar de 8 ori mai putin decat cei din Germania si automat investitorii germani sunt interesati sa plateasca cat mai putin costul fortei de munca", a declarat Bogdan Alecu, redactor auto ZF.

Insa investitia germana fara precedent in Romania nu este una neconditionata. Surse apropiate discutiilor au declarat ca nemtii cer finalizarea autostrazii catre Arad si refacerea drumului dintre Cugir si Sebes.

Suma anuntata de Daimler reprezinta aproape 10% din totalul investitiilor facute de firmele germane in Romania. In industria auto, cele mai mari investitii au fost facute de Renault, 2 miliarde de euro si Ford 800 de milioane de euro.

Citeste si: Fabrica Daimler din Romania ramane un subiect "top secret". Informatia a fost aflata intamplator

Tags: mercedes, daimler,

VIDEO PROTVPLUS.RO