Cum va arata locomotiva produsa la Craiova de firma lui Gruia Stoica. La Pascani, Grampet va asambla si un tren de calatori

26-09-2014 14:47


locomotiva

Grampet va lansa in octombrie productia unei locomotive la Craiova, urmand ca in noiembrie sa inceapa asamblarea unui tren de calatori la Pascani, au anuntat reprezentantii grupului controlat de omul de afaceri Gruia Stoica.

Firmele Reloc si Electroputere VFU Craiova, parte a Grampet, vor lansa luna viitoare, in cadrul unui parteneriat derulat cu grupul industrial american Caterpillar, productia unei locomotive pentru trenuri de marfa, proiectul necesitand o investitie de peste 1,5 milioane euro in proiectare, teste, probe si certificare.

Locomotiva, denumita "Terra Nova", a fost prezentata in cadrul targului international dedicat industriei feroviare InnoTrans, desfasurat in perioada 23-26 septembrie la Berlin.

Unitatea are in dotare doua motoare de 630 de cai putere, livrate de Caterpillar, si are un pret de pornire de peste un milion de euro, in varianta de baza, a declarat, la Berlin, vicepresedintele grupului Grampet, Gratian Calin.

Vezi mai multe pe www.incont.ro

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO