România primește 517 milioane de euro pentru construcția liniei de metrou 6


Ultimul update: Miercuri 13 Februarie 2019 19:32
Data publicarii: Miercuri 13 Februarie 2019 13:43
Categorie: Stiri Economice

Comisarul european Corina Crețu a aprobat, miercuri, alocarea a peste 517 milioane de euro pentru proiectul major ”Construcția liniei de metro 6 (1 Mai-Tokyo)”.

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene, acest proiect a fost inclus de autoritățile române în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Locuitorii din capitala României vor ajunge mult mai repede în zona de nord a Bucureștiului grație unei investiții de peste o jumătate de miliard de euro din Fondul de coeziune. Acest proiect finanțat prin politica de coeziune va îmbunătăți în mod concret viața de zi cu zi a celor 1,8 milioane de locuitori ai Bucureștiului, care vor beneficia astfel de servicii de transport urban mai bune.

Sper ca până în 2023 – care este termenul prevăzut pentru implementarea proiectului pe care l-am aprobat astăzi – autoritățile române să găsească soluții pentru finalizarea magistralei M6, astfel încât să se poată circula pe noua linie de metrou de la 1 Mai până la Aeroportul Internațional Otopeni”, a declarat comisarul european pentru politica regională Corina Crețu, conform sursei citate.

Cofinanțarea europeană este destinată construcției unei secțiuni de 6 kilometri din linia de metrou, dintr-un total de peste 14 kilometri cât urmează să aibă la final magistrala de metrou M6 (Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă Otopeni) din București.

Aceasta va asigura legătura cu linia de metrou M4 (Gara de Nord – Lac Străulești). Totodată, proiectul prevede construcția a șase noi stații de metrou subterane între zona 1 Mai și complexul comercial Băneasa - acolo unde urmează să fie amplasată stația Tokyo -, precum și achiziționarea a 12 garnituri de metrou, fiecare cu câte 6 vagoane.

Lucrările pentru magistrala de metrou M6, secțiunea 1 Mai – Tokyo, sunt programate să înceapă în a doua parte a acestui an, se mai arată în comunicat.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Creţu, despre o posibilă candidatură la prezidenţiale: Nu am discutat cu nimeni acest lucru
Corina Creţu: Guvernele din UE care nu combat corupţia riscă suspendarea fondurilor
Corina Creţu şi-a anunţat oficial candidatura la alegerile europarlamentare
VIDEO PROTVPLUS.RO