Centrul istoric din Bucuresti, magnet pentru investitorii straini. Afaceri de mii de euro
Cu o fata doar pe jumatate noua, centrul istoric al Bucurestiului incepe sa devina tot mai atractiv pentru investitori. Cei mai multi dintre ei, cetateni arabi, irlandezi si italieni, cauta spatii pentru restaurante si cafenele.
Pentru inceput, le inchiriaza, dar odata ce afacerile devin prospere, unii ar vrea sa le cumpere. Zona este plina de anunturi, iar analistii o considera, una dintre cele mai scumpe din tara.
Noel este un irlandez care a simtit potentialul locului inca de acum un an si jumatate cind si-a deschis un restaurant pe Lipscani. A investit peste 1 milion de euro intr-o ruina de 1.100 mp, iar acum se poate lauda cu un "irish pup" veritabil. Plateste o chirie lunara de 22.000 de euro, afacerea ii merge bine, are in plan sa devina proprietar si sa se extinda.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Avand in vedere starea cladirii de care e interesat, Noel e dispus sa plateasca 3.500 de euro/mp pentru un spatiu de cel putin 400 mp. Adica ar da 1,5 milioane de euro - jumatate din cat i se cere.
Tocmai de aceea, Mike, un iordanian stabilit in Romania, nu vrea sa riste ca proprietar si prefera sa ramina chirias. A ales un spatiu de 230 mp, de pe strada Covaci. Dupa o investitie de 200.000 de euro, saptamana trecuta si-a deschis un restaurant.
Si el este tentat sa inchiriereaze spatiul de vizavi.
"Este cea mai hot zona comerciala din Romania. Exista cerere mare de cumparare insa nu prea mai e oferta. Depinde de situatia juridica, de situatia cladirii, daca este numai pe parte", spune Raluca Vascuta - asociat vanzari agentie imobiliara.
E cea mai fierbinte zona dar nu si cea mai scumpa. Analistii imobiliari spun ca in Piata Romana, Piata Unirii sau pe Calea Victoriei, pretul de cumparare poate ajunge si la 7.000 de euro pe mp in timp ce in centrul istoric nu depaseste 5000 de euro. La inchiriere situatia e similara. Daca in Piata Romana sau in piata Unirii metrul patrat se inchiriaza cu 80 de euro, in centrul vechi nimeni nu cere mai mult de 60 de euro.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, centrul vechi, investitori, smardan,
Dată publicare:
01-05-2012 18:44